Busigt barnbarn….och lite busig mormor också… kanske?

mms_img12820

Strax efter kl 21 ikväll ringde Nea från sin mobil. Blev snopen att hon ringde så pass sent. Är ju skoldag i morgon.  Hon ville prata om fredag, då ska jag hämta henne i skolan för att hon ska sova hos mig. Ville diskutera om hon får ta med sig sin sovsäck och sova i den hemma hos mig, och så babblade vi på.

-Men Nea, får du verkligen prata i telefon så här sent, du borde väl sova, undrar jag?

-Vet inte……men mormor ska jag läsa för dig ur min bok om rymden?

Innan jag hinner svara så läser hon högt ur boken. Berättar för mig i vilken ordning planeterna kommer.  Och så diskuterar vi solförmörkelse.  En begåvad och vetgirig liten tjej det här!

Så berättar hon om ett kakrecept hon har uppfunnit och bakat, och det blev jättegott. Hon hade sålt en av kakorna till Cissi för 31 kronor. Smart tjej dessutom, fniss!

Tycker faktiskt hon är duktig som bakar själv. Föreslår att hon ska jobba vidare med bakning och recept. Och tankar om rymden. Att hon ska fota mycket med sin mobil och sedan göra en fotobok av det. Det kostar pengar men hon kan kanske sälja en bok till olika släktingar?

Jaaaa, hon blev eld och lågor. Lucas med familj och jag ska få en gratisbok av henne men alla andra ska få betala för boken, och kakorna hon bakade nu sist blev så goda och ska heta  ”Neas rosa prinsesskakor”!

-Men Nea nu måste du väl sova…….försökte jag…..

-Men mormor, vet du att jag älskar dig så mycket så att det inte ens finns plats i hela rymden?

Fniss! Därefter måste hon berätta om några skolkompisar hon har. Och det tar ju ytterligare lite tid.

-Nea, nu måste du sova om du ska orka med skolan i morgon och i övermorgon så att du orkar med att följa med mig hem, avbröt jag.

-Ja, men mormor kan du bara vara snäll och skriva ner receptet till mina rosa prinsesskakor så att du har fått det alldeles gratis, undrar Nea – utan att vänta på mitt svar, börjar hon räkna upp ingredienserna. Hinner få tag på papper och penna och skriver för fullt.

-Men NU måste du sova, säger jag….

-Jaaaa, trodde aldrig du skulle fråga, men nu är jag jättetrött!!!!!

Därpå en lång harang om hur mycket vi älskar varandra, hur mycket vi längtar efter varandra…..osv!

Visst, Nea var allt lite busig som inifrån sin lilla vrå i smyg ringde till mig då mamma trodde hon sov.  Det var busigt.

En busig liten trollunge det där. Fast man måste kanske erkänna att mormoren  också är busig som glatt pratar vidare med henne en halvtimme. Åtminstone lite busig. Eller?

Kanske tom den busigaste av oss två?

Jaja en far/mormor har råd att kosta på sig att vara lite busig ibland.  Den här lilla tjejen är dessutom i en situation just nu att hon kan behöva babbla av sig lite.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar, Nära och kära. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Busigt barnbarn….och lite busig mormor också… kanske?

  1. Elisabeth skriver:

    Goa lilla Nea!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s