Harry Potter med mera

Hann knappt komma till jobbet kändes det som, förrän det var dags att åka hem igen. Bär flitigt med mig paraplyet och slipper regn. Var tom soligt idag

Väl hemma fortsatte jag bussturen till Trollungarnas skola för att hämta dem. Hade någon mysig timme tillsammans då vi gick omkring på stan, handlade lite osv.

Cissi och Tyson mötte oss på stationen och hämtade med sig Wille hem. Medan Nea följde med mig hem. Meningen var att hon skulle vara med mig till lördagskvällen men hon vill vara kvar till söndagen och idag kom hon på att hon vill att vi går på bio tillsammans på söndag eftermiddag innan Cissi hämtar henne. Så får det bli.

Den här kvällen har vi haft bra samtal, mysig samvaro och kollat på två Harry Potter-filmer. Vi gillar dem både hon och jag.

Hon har gång på gång bara slängt sig om halsen på mig och bedyrat hur mycket hon älskar sin mormor. Och jag har bedyrat hur mycket jag älskar min trollunge.

Min trollunge var hon genast då hon föddes. Historien om trollungesagan började jag berätta när hon var i en svår situation då föräldrarna separerade. Och hon älskar trollungesagan.

TROLLUNGESAGAN

Då det var dags för Neas mamma att föda barn, en kall decemberdag, skjutsade vi de blivande föräldrarna till BB. Släppte av dem där och åkte sen hem. Men när vi lämnat dem på BB så bestämde dom sig för att gå ut i skogen och plocka blåbär istället för att vara på BB. Ett barn som hör detta berättas ifrågasätter inte att man kan plocka blåbär en kall decemberdag, inte heller att det finns blåbärsskogar kring BB.

Föräldrarna går vilse i den stora blåbärsskogen men äter sig mätta på blåbär. De inser att de inte kommer hitta hem innan det blir mörkt. Då de går och letar efter något bra ställe att övernatta på hittar de djupt inne i skogen en liten, liten, söt liten gullig röd stuga, där det doftar god vedeldning och liten sådan rök pyr ur skorstenen. Lite tveksamt går de in i stugan. Därinne är det varmt och skönt. De är trötta och vill sova. Inga andra människor syns till. Precis när de ska lägga sig och sova hör de några konstiga ljud, och upptäcker världens absolut, sötaste lilla trollunge som ligger i en liten, liten säng, och nu börjar vakna för att hon är hungrig.

Föräldrarna blir helt förälskade i den lilla söta trollungen som doftar så gott. När hon börjar vakna lite mer sparkar hon med armar och ben för att signalera att hon är hungrig. Eftersom dom har en hel stor korg med nyplockade fina, goda blåbär så kokar de en blåbärssoppa och matar den söta, lilla trollungen med.  Trollungen blir mätt och belåten och somnar om igen och somnar om. Föräldrarna är så förälskade i trollungen att de inte kan lägga henne ifrån sig, utan hon får sova i deras famnar.

När det blivit morgon igen och det inte kom några troll och hämtade sin trollunge så badade de och tvättade henne i en balja med ljummet vatten. Den ljuvliga trollungen bara log och skrattade så det gurglade i halsen. Och hon fick mer blåbärssoppa. Sen ringde föräldrarna till trollungens mormors/morfar och bad dem hämta hem dem med sin trollunge.

Fniss!!!

Nea har precis hela tiden vetat att det är en saga, men hon har älskat den sagan. Gör det än idag.

Hon berättar att hon vet att för oss och för henne är en trollunge det finaste man kan få och hon kommer alltid att vara mormors trollunge. Men INGEN annan får kalla henne för trollunge!

När vi såg Harry Potter var hon helt lyrisk över Harry P och menade att de har något gemensamt. Båda har de något trolskt och magiskt över sig!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s