Kära farfar

Farfar Knut med dragspel fixad

Så många fina minnen med farfar. Vartannat år åkta vi på sommaren till farfar.  Sen jag blev vuxen och slutade åka med på semestrarna träffade jag honom inte så ofta. Men vi brevväxlade med varandra.

Sommarjobbade på akutsjukhus. Kom in i ett rum på en avdelning där jag visste att det fanns en mycket svårt sjuk man. Hade jobbat ett tag så jag var inte ovan vid situationen.  Men då jag kom in såg jag min alltid friska, busiga farfar ligga där i sängen.  Han hostade hemskt och yrade. Det var inte farfar, det förstod jag. Han befann sig minst 60 mil därifrån. Men jag kunde ändå se honom. Och jag bara tänkte FARFAR.

Den verkliga mannen som fanns där hade problem med andningen.  Enorm hosta efter en lunginflammation som han dessvärre inte klarade av.  Han dog samma dag. Visste mannens namn och pnr. Men tänkte hela tiden farfar. Med en obehagskänsla.

Efter jobbet tog jag mig hem till föräldrarna för jag ville att vi tillsammans skulle ringa till farfar för att höra hur han mår.  Men när jag kom hem möttes jag av ett dödsbud. Farfar hade dött av eftersviter från en lunginflammation!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Oförklarligt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kära farfar

 1. Ingrid skriver:

  Hej,jag älskade också min farfar oändligt mycket.Var 8år när han dog.
  Och på den tiden stod det yrkesnamnet på gravstenarna,han var mjölnare.
  Tänk vilket slitsamt jobb att bära dessa tunga mjölsäckar på ryggen.
  Mvh:Ingrid

 2. Elisabeth skriver:

  Tala om föraning!

 3. gammelmormorn skriver:

  Så märkligt, man hör om sådant nu och då. Fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s