Flygande Jakob

Flygande Jakob

20140906_110528

En stund ikväll spelade vi spelet Matspelet. Syrran var ju bara för jäkligt bra på det. Ibland var frågorna också sådana att barnen kunde vara med och svara. Vi hann med väldigt många frågor i det spelet.

Av någon anledning  har Wille lärt sig ingredienserna till 70-talsmaträtten Flygande Jakob.  Fast han har aldrig ätit det. Tror inte ens han har sett maträtten. Troligen skulle han inte tycka om den. Ändå kan han så mycket om den!

Under spelets gång kom det två frågor som lille Wille kunde svaret på.  Vilken frukt är det i maträtten ”Flygande Jakob”. Överlycklig över att kunna svaret rusade han upp och gav det rätta svaret ”banan”. Så stolt och mallig över att han som är minstingen kunde svaret, fast inte storasyster kunde det!

Vid en senare tillfälle lästes ett antal ingredienser upp och man skulle tala upp vilken maträtt det blir.  Efter några sekunders betänketid blev Wille så ivrig igen så han bara måste studsa upp och ropa ”Flygande Jakob” som såklart var rätt!

Duktig kille!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flygande Jakob

  1. Lollo skriver:

    Hahaha … det var värstans … 😉 Det må jag säga var en duktig liten kille … 😀
    Flygande Jakob är en maträtt som jag inte ätit på eviga tider. Men jag minns att jag tyckte att det var väldigt gott, fast inte på grund av bananen. Det var nötterna som tilltalade mig mest … 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s