Och så är det helg igen….

Den här veckan har verkligen gått framåt i snigelfart.

snigelrace

Hostigt värre, snuvigt och stämband som inte varit nådiga. Men med antibiotikas hjälp går det åt rätt håll. Sedan igår kan jag tom prata.

Syrran kom med mig hem idag.  Alltid mysigt att få umgås med henne. Vi hämtade också mormors små trollungar på fritids innan vi åkte hem. En barnvaktshelg har börjat.

En mysig kväll har vi haft syrran och jag med mina små trollungar. I morgon väntar en intensiv dag.

Qube Sportfånespel OrdspelMatspelet

Ikväll har vi kollat på de nya spel jag köpt.  Under många år har spel numera alltid varit dataspel, diverse olika TV-spel och mängder av spel-appar som används flitigt på telefoner och paddor.  Jag börjar ledsna på detta.  Skaffar hellre manuella spel som man kan spela tillsammans. Barnbarnen uppskattar det också. Att spela tillsammans.

Ordspelet är ett roligt spel enligt barnbarnen och även enligt mig. Dessutom stimulerar det barnens kreativitet, ordkunskap och träning med bokstäver på ett väldigt roligt sätt. När vi visade det för syrran ikväll visade det sig att det här spelet vill hon också skaffa för att spela med sina barnbarn.

Sportfånespelet är ett frågespel. Man turas om att läsa frågorna från kort.  Det här spelet passar mig ypperligt eftersom jag är totalt ointresserad av sport! Man behöver nämligen inte kunna ett dyft i ämnet. Vi har bara nosat lite på spelet, men det verkar vara ganska roligt om man är några stycken.

Och så Qubespelet då förstås. Finns många olika sådana.  Finns flera olika sätt att spela detta på. Är man många på en fest är det inte alls helt fel att man helt enkelt turas om att läsa helt olika kategorier av frågor som det är upp till alla andra att försöka svara rätt på. Ett roligt spel!

Men Matspelet var nog det roligaste. Också frågekort med olika kategorier av frågor.  T ex vad ett antal upplästa ingredienser kan bli för maträtt, dessert eller liknande. Vi vuxna, liksom barnbarnen gillade det.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s