Flygande Jakob

Var maträtten jag fick beställning på till midsommarmiddag. Vi är inga traditionalister då det gäller mat.  Sill, lax och prinskorv ratar vi.

Flygande Jakob är en typisk 1970-talsrätt. God sådan. Stekte långsamt två kycklingfileer. Kryddade med salt, svartpeppar, grillkrydda och mycket curry – samt en grönsaksbuljongtärning. Kokade ris. kokade currysås på gräddrestslattar eftersom det var midsommarafton. Skivade en banan. Upptäckte att jag glömt köpa jordnötter som skulle varit på bordet i en skål så att vi kunde hälla ner nötter i maten. Tog istället fram jordnötssmör som jag tack och lov hade hemma. Dessutom en rejäl skål med fräscha ärtskott. Så fick var och en plocka av det man ville ha.

Det blev riktigt gott!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Kycklingrecept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flygande Jakob

  1. Pearl1 skriver:

    Hej…Flygande Jacob kommer jag mycket väl i håg…! Blev lite för mycket av det ”goda” dåå det begav sig på just 70-Talet…Serveras då o då på jobb o då skippar jag dinner…LoL..Äter sill o ägg , nypotäter med tillbehör enligt tradition. Tycker det är såå jädrans gott……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s