Mysdag

Tomte

Lånad bild från nätet

En lite grå dag med duggregn emellanåt. Men en riktig mysdag med barnbarnet Nea och Tyson (som är själva med mig här hela helgen).

Nea och jag tog en prommis ner på stan. Skulle fönstershoppa lite, och shoppa några bestämda saker, var tanken. Vid leksaksaffären var det bestämt med fönstershopping. Men när fönstershoppingen var klar skulle Nea absolut in i affären.  Ja, ja hon fick köpa en liten sak. Fönstershopping vid pappershandeln därefter. Även där krävdes ett besök i butiken och ag fick lätta lite till på plånboken.

Mötte tomtar på stan gjorde vi också. De kom fram och höll fram korgar där de bjöd på varsin godis. Ska bli gott med en liten chokladbit tänkte jag…..glöm och dröm! Godiset var inte till för mormorar utan endast för barn. Mormorar fick istället ta emot ett reklamblad. Javisstja, tomtar som finns i verkligheten är ju väldigt sällan snälla tomtar, de finns bara till för köpmännens skull. Nea var glad i alla fall, och det var ju huvudsaken det. Reklambladet åkte direkt ner i första soptunna vi gick förbi. Oläst.

Några ärenden till hade vi. Tung väska blev det för mormorn. Nästa var restaurang. Hungriga var vi. Hem till lycklig Tyson som välkomnade oss.

Paketinslagning utförs av Nea.  Hon bestämde ute på stan idag att hon ville ge bort varsin present till gästerna vi skulle ha ikväll.

Jaha, det fick bli varsin förpackning med julgodis.

De jättefint inslagna paketen skulle sedan gömmas så att varje gäst måste leta efter sitt paket.

Nea ordnade också bordsplacering, dukade fint. Medan mormor värmde glögg då gästerna kommit arrangerade Nea paketletning, konverserade gästerna och var trevlig. Hon är så duktig den tjejen.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mysdag

  1. gammelmormorn skriver:

    Vad månde bliva av en så rationell handlingskraftig flicka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s