Barnbarn igen

Det dåvarande yngsta barnbarnet i sandlådan samt äldsta barnbarnet med yvå av kusinernas hund i knäet.

Kusinträff i sandlådan

Här är det kusinträff i sandlådan.  Vid ett tillfälle var vi barnvakt till 3 barnbarn samtidigt. Vilket var kännbart då de alla tre var ganska små. Det var ett av barnbarnen här på bild samt två andra.  Två av dem började tjafsa med varandra. De två äldsta.

Mr X var inomhus och fixade käk, så jag var ute med barnen som lekte i sandlådan.  De tjafsade om ifall jag är mormor eller farmor. Jag talade om att jag är både och, de fortsatte att tjafsa om annat. Tänkte jag inte skulle lägga mig i utan se om de kunde lösa det själva.

De två äldsta tjafsade om leksakerna. Finns hur mycket uteleksaker som helst men båda ska så klart ha samma leksak. En av dem är betydligt starkare och tar därför det han vill ha. Den andre försöker vara smart. Så han säkert: -du kan ha den traktorn om du vill, för jag tänker klättra i det där äppelträdet och jag är säker på att jag kan klättra högre upp än du. Och går till trädet och börjar klättra.

Då släpper såklart kusinen traktorn och rusar till trädet. För han måste visa att han kan klättra lika högt eller högre.  Den trädklättrande kusinen var alltså smart.  Då kusinen börjar klättra upp i äppelträdet hoppar den andre kusiner ner, springer till sandlådan och tar just den traktorn båda vill ha.

Så kommer den andre kusinen ner från trädet går fram till sandlådan och tar traktorn eftersom han är starkare.  Kusinen som blev av med traktorn blir såklart arg men har ingen chans att ta tillbaka traktorn . Han skriker högt av ilska att han ska tala om för mamma.  Och att han ska hem till mamma.

-Javisst, åk hem du, jag stannar blev svaret!

FNISS!!!

Avstyrde snabbt grälet dem emellan, och som tur var blev maten klar precis då. Grälet dem emellan var som bortblåst. Vi åt middag på altanen. Kusinerna lekte tiger och björnjägare. Hela våran skog vimlade just då av både tigrar och livsfarliga björnar!!

 

 

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s