Redan tidigt var jag ungefär som en klimakteriekossa!!!

Redan sedan barnsben var det outhärdligt med för mycket värme. Vår sommar och tidig höst bosatte jag mig helst i havsvattnet.

Led av värmen inomhus jämt. Älskade att sova frysande. Vintertid då inga spindlar fanns utomhus sov jag med öppet fönster och öppen balkong.

Ville aldrig ha varma strumpor, vantar eller mössa.

Täcke var bara något jag svepte år sidan.

njutbart var att en vinterdag komma hem djupfryst……så jag bara skakade och lägga en tunn filt över kroppen.

Bästa sovtemperatur är ca 14-16 grader. Dock smärtsamt att sätta ner fötterna på sådana golv då man måste gå upp. Vilket man löser med tofflor.

Sval dusch och därefter påklädning. Perfekt.

Varma miljöer som det ofta är på kontor är jobbiga. Allt har alltid handlat om att kyla ner luften – överallt. Ett av syrrans barn har alltid varit på samma sätt, liksom ett av mina barn.

Inget konstigt då jag var 25 – 30 – 45 eller 50. Vid 50 började omgivningen fnissande tala om att jag var en klimakteriekossa. Kanske jag var, men mitt problem med värme var exakt detsamma då som när jag har 30.

Vd flytten till lägenheten var det såklart för varmt. Har alltså ett antal element helt avstängda året om. Luften för stillastående så fläktar i varenda rum. Bästa fläkten i sovrummet såklart. Fläktarna används året om alla tidpunkter jag är hemma. Jag svettas enormt på SL-bussarna där inte värmen kan stängas av sommartid som innebär att trots full sommarvärme ska vi resenärer och sprayas fulla med uppvärmd luft……

Då börjar mina släkt/familj och vänner undra om det är en klimakterieproblematik? Hahaha, skulle det kunna vara. Men problemen desamma före och många år efter den perioden.

Hävdar bestämt att någon gång måste jag såklart varit igenom klimakteriet, fast utan att veta om det. Och att dess eventuella besvär måste ha varit så måttliga att jag inte ens märkte dem. Trivs fortfarande inte i värme!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Redan tidigt var jag ungefär som en klimakteriekossa!!!

 1. melkerlarsson skriver:

  Jag har alltid skytt värmen, ibland har jag inte kunnat göra, som när jag och min pappa besökte Sovjetunionen 1978, i Tajskent var det +45 i skuggan….

  • Så ni besökte Sovjetunionen för att f svalka 1978? lite kul, jag besökte Sovjetunionen 1974 eller om det var var 1975 ?? En intressant resa måste jag påstå

   • melkerlarsson skriver:

    Jag har rest mycket i Sovjetunionen, min mamma kunde ryska, så jag var där första gången 1970. Därefter blev det flera resor dit, såväl bilsemester och resor med vänner. Det var ett hemskt land, en diktatur, men ett land med underbara människor.

   • Absolut. Det var även min erfarenhet. En hemsk diktatur men underbara människor. Vilka kulturbyggnader. Vinterpalatset var häftigt att se

 2. melkerlarsson skriver:

  Vinterpalatset är fantastiskt, vi bilade runt ett par gånger i Sovjetunionen, spännande med en västerländsk bil. Bensinen var på 73 oktan och så fort vi parkerade bildades en folksamling på 150-200 personer som stod och stirrade på bilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s