Är det värmen som gör oss tossiga…….eller?

Ska kort beskriva en god vän.

 • Omtänksam
 • Flitig
 • Ställer alltid upp
 • Så finns andra sidor. Det finns en del brister i den sociala kompetensen. Kan vara oerhört plump. Att hon är så är inte så underligt eftersom hennes mamma är precis likadan.
 • Den här kompisen och jag har känt varandra sedan 7-årsåldern. Som barn lekte vi ibland, som oftast slutade med att vi blev ovänner. Mamma föreslog att jag skulle leka mer med andra kompisar som jag inte så ofta blir osams med.
 • Slutade faktiskt leka med henne fast vi var klasskompisar och bodde i närheten av varandra. Som vuxna stötte vi ihop med varandra. Jag var då gift och hade ett barn. Trivdes i varandras sällskap så vi träffades någon gång då och då. När kompisen träffade den mannen hon senare fick barn med, började vi umgås familjevis. Under många år.
 • Då jag skiljt mig var hon redan singel igen. Då jag sålt huset och flyttat dit där jag bor nu, köpte hon också en lägenhet i samma område. Vi har under de senaste 7-8 åren umgåtts väldigt mycket.
 • Visst märks det fortfarande av hennes brister i den sociala kompetensen, men det brukar jag alltid bortse ifrån.
 • Men inte idag.
 • Hon betedde sig plumpt, jag protesterade och så var cirkusen igång. Ett riktigt gräl. Där jag talade om hur fel hon agerar fast hon säkert inte förstår det. Hon talar om att aldrig mer kommer att hälsa då hon träffar mina barn eller någon av min släkt. Vilket gjorde mig både fnittrig och arg. Vi blev osams! Då mindes jag vad min mamma sa, och tänkte att nej, vi ska nog inte leka med varandra mer.
 • Vi har sedan tidigare bestämt träff med min bästa kompis om ett par dagar då vi tre ska göra något tillsammans. Nu tackade hon nej till detta.
 • Jag var då i kontakt med min bästis och berättade. Då hade vi redan ändrat datumen en gång eftersom den tredje personen ville det. Så ändrade vi dagens innehåll eftersom den tredje personen var mycket bestämd med det. Nu sa min bästis att vi återgår till de planer vi själva hade bestämt.
 • Då hörde den tredje personen av sig och ångrade sig. Hon vill vara med och träffas och talar om att nu är vi inte osams längre!! Suck!
 • Vill ju inte vi ska vara osams och tycker fortfarande hon betett sig fel. Men vet ju också att det finns brister i hennes sociala kompetens hon faktiskt inte rår för. Så vad fasen…..jag tycker fortfarande att hon agerade fel, men hon kan ju inte förstå det. Så OK då.
 • Men nu fick hon inte längre diktera villkoren av vad vår gemensamma dag ska innehålla!!
 • Om surridurr

  Tankar om stort och smått, huller om buller
  Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s