Lakritskillen funderar på båtvett

img_2517

Mattes valpar har åkt hem till deras pappa nu. Mormor, jag vet inte riktigt vad pappa är, men är det samma sak som husse?

Den här veckan är det visst på gång att vi ska ut och åka båt igen. Hoppas dom har köpt en ny och bättre båt i år än vad det var förra sommaren.

Mormor, vet du att när man skulle gå på sidan på båten så var det bara en smal gång att gå på.  Halt var det också att gå där. Flera gånger när jag gick där (följde ju efter matte förstås fast huse tyckte jag skulle stanna hos honom, men det tyckte inte jag för jag vill vara där matte är) så halkade jag så att jag ramlade ner från båten i vattnet.

Det gör ju inget. Det är bara skönt att simma i havet. Men jag ville ju vara med matte. Men där nerifrån vattnet fanns det ingen ingång till båten. Ingen riktig trappa med en dörröppning för att gå in. Så hur tänkte dom egentligen som byggde båten? Den båten borde inte ha gått igenom besiktningen tycker jag!

Dessutom har det så högt upp från båten ner till vattnet så husse nådde inte ner att lyfta upp mig heller.  Men matte är klok hon. Hon visste omedelbart hur vi skulle lösa problemet. Hon dök ner i vattnet med alla kläder på.  Fast jag hade ju också på mig min päls så det var rättvist.

Jag förstod ju på en gång att hon skulle hjälpa mig att leta efter trappan och porten in till båten. Men hon hittade den inte heller. Så vi simmade till en ö i närheten och gick iland där. Där busade matte med mig och jädrans vad roligt vi hade. Till båten kom till ön och lade till. Så lade dom ut några plankor mellan båten och en liten klippa ön, som vi gick ombord på.

Hoppas verkligen dom köpt en bättre båt nu som har både port och trappa man går in genom.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar, Lakritskillen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s