Lakritskillen om…..en hemlis

img_2472

Mormor, en liten hemlis……. matte, valparna och jag var till ett lägenhetsradhus häromdagen. Hon sa att vi ska titta på det för vi kanske vill flytta in där. Det var fint.

Där bor det redan fyra personer. Dom verkar vara snälla så det kanske kan vara OK att dom också får bo där om vi ska flytta in. Men deras valpar måste i så fall ta hänsyn till att mattes valpar måste få ha sina egna rum.

Fast jag förstår inte det där riktigt. För matte säger att OM vi ska flytta in i radhuset så ska dom som nu bor i radhuset flytta in där vi bor! Vänta nu, det är ju vårat ställe…..ska matte verkligen låna ut den lyan? I så fall är väl min matte den snällaste matten i hela världen?

Något som jag inte riktigt förstod var hur valparna resonerade. Valpen som heter lillmatte talade om vilken liten plätt ute hon vill ha sittmöbler på så hon kan sitta där och sola, fika och babbla med kompisar. Men valen som heter lillhusse talade om att där kan det inte vara några sittmöbler för där ska han ha en studsmatta. Så finns det en grön liten plätt till och där ska han ha en pool. Matte och lillmatte undrade var dom ska få plats att vara då. Dom frågade inte hur jag ska få plats. Måste väl ha glömt det.

Lillhusse talade om att det finns plats för dom att sitta t ex inne i köket!

-Jasså du, det tycker du, sa matte och ruskade om kalufsen på honom. Jag viftade för fullt på svansen för att tala om att jag tycker lillhusses förslag inte var så tokigt. Om lillhusse hoppar på en matta, så kan jag vara i poolen. Och mormor, när du kommer och hälsar på hos oss så kan ju du sitta i poolen tillsammans med mig, så kan vi plaska och leka i vattnet! Jösses vad roligt vi ska ha!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Lakritskillen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s