Så var det rävskabb hemma hos oss då!

Tog båda mina hundar (en schäfer samt en blandras med bl a schäfer) i bilen och åkte till veterinären för den vanliga vaccinationen. En senhöst/vintereftermiddag. Satt i väntrummet med hund nr 1 för att sedan byta till hund nr 2.

Så blev det min tur och jag tog in hunden till behandlingsrummet. Han kände som vanligt på hunden att den mådde bra med hull osv. Jag talade om att hundarna fått en klåda men jag hittar inga eksem, har inte bytt hundfoder. Han hittade inte heller eksem men såg på hela hundens kroppshållning hur det kliade.

Han tog tag i yttersta örat och gned örontoppen lätt mellan tummen och pekfingret och hela hunden bara spratt till, hon måste klia sig överallt. Nu såg veterinären orolig ut. Tog något skrapprov och sa att hon har rävskabb! Skrapprovet var inte analyserat ännu, men hela beteendet samt det där resultatet då han gnuggade örontoppen lite lätt gjorde att han visste att det var rävskabb. Det här testet med örontoppen kan man göra med hundraser som inte har tät, långhårig päls där.

Veterinären gick ut i väntrummet och sa åt den som satt där på vänt efter mig skulle gå hem och få en ny tid för att han just fått in en hund med rävskabb och hela mottagningen måste saneras innan några djur får komma.

Pinsamt, men jag hade ju ingen aning! Hade aldrig haft en enda tanke på att hundarna som inte varit i närkontakt med rävarna skulle kunna ha blivit smittade.

Så fick jag ta ut min hund till bilen igen. Veterinären kom ut och vaccinerade båda hundarna i bilen. Och skrev ut ett recept och gick noggrant igenom hur det hela ska gå till.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s