Sjuka rävar

Bodde utanför stan. Närmaste grannen upptäckte att en räv höll till under grannens uteförråd.

Barnen som ofta gick genom skogen såg emellanåt rävar. Mr X såg ofta räv hemma på vår tomt då han gick ut med hundarna på sista kvällsvändan.

Jag såg ofta päls som jag antog var rävpäls i tussar när jag var ute med hundarna i skogen. Som hundarna sniffade på så klart. Jag hade aldrig hört talas om rävskabb.

Pappa var hemma på fika och så kom vi att prata om rävbesöken och pälsen. Pappa sa direkt att så gör inte en frisk räv. Han misstänkte rävskabb. Krattade ihop rävpäls han hittade på vår tomt och i närheten, grävde ner den.

Strax därpå kom det ut i tidningarna om rävskabben här som plågade rävarna till döds. Även en hund hade dött, ägarna väntade för länge med att uppsöka veterinär.

Läskigt. Grannen täppte då till sitt uthus så inte räven skulle kunna ta sig in igen. Räven höll då till på vår tomt, försökte hitta föda. Svansen var då helt kal från päls. Den var helt klart sjuk. Kommunen ordnade med jägare som satt på vår altan några kvällar för att kunna skjuta den om den skulle komma. Den kom inte. Så sjuk som räven var trodde de inte den var i livet längre.

Tiden gick. En bit lite längre bort från oss hittade en person där en död räv som låg under hans upp och nervända eka på landbacken. Kanske var det räven som strukit omkring hemma hos oss och som sökt skydd under båten.

Fånigt av mig men jag var så ledsen för alla sjuka rävars skull. Vi göra något för att underlätta tillvaron för dem. Pappa sa att det absolut INTE underlättar för dem att lägga ut mat åt dem. Men det var alldeles förfärligt att veta hur de led

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s