Tysontankar

Matte säger att jag har en massa fästingar på mig då vi kommer in efter vår långprommis. Det har jag inte alls, hävdar jag. Men matte är envis så hon säger ”Joooo, det har du visst det”. Men alltså, vad kan hon veta om det?

Jahaja, hon hittar visst en hel del fästingar på mig efter varje långprommis. Jag vet inte riktigt vad fästingar är. Har ju aldrig sett dom. Men dom klias. Och jag vill inte ha dom.

-Mormor får jag så mycket fästingar på hela kroppen för att jag är så snygg, eller?

Matte har en speciell tång som hon tar bort fästingar på mig med. När hon har gjort det kittlar det dödsskönt på hela mig så jag gärna skuttar och rullar runt en hel del.

Men matte är inte att leka med. Hon eldar upp dom där fulingarna när on tagit bort dom från mig. Fulingarna äter av mitt blod innan hon drar bort dem. Vilka äckliga saker va?

Jag kan väl också få i mig blod. Älskar blodpudding t ex. Hjälper gärna till att hålla sönderkliade myggbett på mina familjemedlemmar rena.

MORMOR svarar!

Men Tyson alla som springer omkring med snäckan i backen för att sniffa i sig alla härligheter och som gärna lägger sig ner i gräset får såklart massor av fästingar på sig. Du ska vara glad över att matte tar bort dom på dig varje dag. Annars kan man bli sjuk.

Tyson du är superfin kille, men fästingarna sätter sig tyvärr gärna fast på alla som vistas i naturen. Tyvärr är det också mycket TBE-virus som finns i fästingarna som finns här. Råttor, fästingar, spindlar är verkligen sånt som borde utrotas. Ja huggormar också!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s