Lakritskillen vill annonsera i tidningen

Mormor, varför måste det finnas en sån där sak som Skolplikt, eller vad det heter? Vet inte riktigt hur en ”skolplikt” ser ut eller luktar, men jag tycker inte om den.

Den där dumma saken bestämmer att mattes valpar, lillmatte och lillhusse, måste gå i skolan då de inte är lediga. Jag tycker det är orättvist!

Varför skulle den där där dumma Skolplikten komma nu?

Tycker istället om den där saken som heter ”sommarlov”. Den är mycket snällare. När den var här så kunde jag alltid leka med mattes valpar. Vi hade roligt ihop.

Slarvigt av mig, men jag upptäckte aldrig då den där förbaskade Skolplikten kom smygande och jagade bort Sommarlovet. Det var synd det för annars kunde jag ha försöka försvara Sommarlovet.

Mormor, vet du var Sommarlov tog vägen? Kan inte du sätta in en annons i tidningen och efterlysa Sommarlovet? Tror du att den där Skolplikten kommer att fånga mig också?

Fast jag har förstått att mattes valpar inte är rädda för den där Skolplikt i alla fall. Jag tror att det finns flera olika Skolpliktar också. För lillmatte har en Skolplikt på en skola on aldrig gått i förut. Och hon säger det är jätteroligt. Lillhusse har samma Skolplikt som förut fast han går i en annan klass nu.

MORMOR svarar:

Skolplikt är bra. Den gör att ALLA människobarn får lära sig många saker man måste kunna när man blir vuxen. Lillmatte och lillhusse tycker det är roligt att vara i skolan igen.

Skolplikten kommer aldrig att ta dig, men du har den ändå! Din matte hävdar bestämt (och hon har rätt) att alla hundar måste tränas. Du har jätteroligt då hon tränar dig. Och det är just det som är skolplikt.

Sommarlovet kommer tillbaka varje sommar och försvinner varje höst

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar, Lakritskillen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s