Valdebatt och vanor/ovanor

Har ni sett på valdebatten ikväll? Det har jag. Kan jag ju absolut inte låta bli att göra. Det är riktigt oroande hur det ska bli när rösterna sammanräknas. Vad tror ni?

Kommer MP klara sig kvar som riksdagsparti? KD tycks ju nu ha kommit strax över gränsen i alla fall. Jag hade nästan räknat med att de inte skulle göra det.

Nu kommer en del av mina åsikter/farhågor. Partier som jag tycker är farliga/skadliga för oss är just SD och KD.

Ikväll visade sig väl i allra högsta grad hur Åkessons människosyn är, tyvärr kommer dom troligen få många röster ändå.

Om alla vanliga partier står för vad de sagt kommer ingen samarbeta med eller göra sig beroende av SD. Så om de rödgröna blir majoritet så bör den ju verkligen bli Löfven som blir statsminister. Om de blå blir en majoritet (oräknat de bruna) så bör det verkligen bli Kristoffersson som blir statsminister.

Hoppas att MP klarar sig över spärren, trots att det inte är det partiet jag röstat på.

Det blir pirrigt på söndagskväll att följa valvakan.

Jaha, så var det då mina ovanor. Det här med mat sköts väl inte på bästa sätt alltid. Men idag har jag i alla fall ätit rotfruktssoppa och det var riktigt gott. En annan ovana är att jag har lätt för att vända på dygnet. Försöker ändå se till att det ska vara hyfsade vanor söndag till och med torsdag. Fredag och lördag tillåter jag mig att fuska lite. Då går jag ofta ut med soporna på natten. Kanske jag kommer att göra inatt också.

Kl 23 ikväll satte jag igång matberedaren för att baka matbröd. Den låter ju lite men jag hoppas ingen blev störd. Nu står brödet på andra och sista jäsningen. Det här med matbröd brukar jag faktiskt lyckas med. Men det jag gjorde för en vecka sen ungefär blev totalt misslyckat. Jag råkade få två förpackningar med glutenfritt vetemjöl vid en matleverans. Så jag ville ju prova att baka med det. Tänker jag aldrig göra om. Misslyckandet kunde väl inte bero på mig (????) så det måste bero på det glutenfria mjölet. Blir det misslyckat nu inatt också så…….måste det väl vara något fel på den rätta vetemjölspåsen?

Får jag ordning på det här med bakningen igen så ska jag starta en mörk- och en ljus surdeg som jag alltid ska hålla levande så att jag kan fortsätta med surdegsbröd.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s