Smarta tvättmaskiner

????

Då jag köpte den här tvättmaskinen påstods det att det är en så pass smart tvättmaskin så man kan tvätta bara jättelite i den och den anpassar vattenåtgången efter hur fylld maskinen är med tvätt.

Är jag lurad?

Nu inför stamrenovering här i bostadsrättsföreningen där jag bor pratas det också om att sätta in vattenmätare i varje lägenhet så att varje lägenhetsinnehavare får betala sin egen vattenförbrukning. Klokt tycker jag.

Bor i en 4:a och i den storleken på bostad bor ofta en hel familj. Kanske barn som ska bada i badkar, tonåringar som duschar minst en timme, egen tvättmaskin för att man inte orkar gå ner i tvättstugan och tvätta. Så jag tänker det är bra att sätta in vattenmätare. Det stimulerar till att försöka tänka på vattenförbrukningen.

Men så säger flera att jag som tvättar i min egen tvättmaskin kommer att få en hög vattenräkning, och att jag har en smart tvättmaskin hjälper inte.

I så fall kan jag undra om det är mer rätt att tvätta nere i någon av tvättstugorna och göra som jag sett vissa göra, stoppa in tre st t-shirt i de jättestora tvättmaskinerna och låta föreningen stå gör den onödiga vattenåtgången?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s