Blyger

Barnbarnet var lite blyg idag då de kom (fotot är taget i juni), han hade inte sovit middag så tanken var att han skulle sova i bilen på vägen hit. Det tar kanske 1,5 timme att köra hit. Men han somnade inte – fast han var trött.

När dom kom så var han blyg. Blyg för sin farmor??? Tror han var trött och lite överrumplad. Det går ofta en månad och ibland även två månader innan vi träffas. Blygseln varade dock bara en halv minut.

-Där, sa han och pekade som här på bilden och tog min hand. Då skulle vi gå in i gästrummet för där kommer han ju ihåg att det finns lite leksaker i ett skåp. Favoritsakerna idag var en bok med bilder på djur, en elefant och så dom obligatoriska, brandbilen och en motorsåg.

Fniss, vet inte hur många gånger han och jag idag har härmat hur brandbilen låter, hur han sågar och sågar med motorsågen. Och så har det blivit en förändring mot tidigare. Förut har han låtit bli att ta saker från soffbord och annat i samma höjd, om man sagt ”nej, ajaj”. Då när han lät bli att ta saker blev jag så förundrad…….så har då inget av våra barn varit som små. Nu är inte Rasmus heller så längre, utan mer lik mina barn i samma ålder. Jag måste tänka om. Inga, för honom, farliga saker där han når, inte heller några ömtåliga saker jag är rädd om.

Dessutom går det undan för den här lille killen. Farmor bara njuter av honom såklart. Men den här killen är en liten sladdis. Så jag är inte så van längre vid att placera bort allt olämpligt under 1,5 meters höjd.

Det är bra att han håller sin farmor i gång. älskade unge

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s