Med vilken rätt?

……..

Tillhör samma landsting. Men sjukvården får kosta mycket mer i stora staden än här i länets glesbygd. Varför?

Trafikkostnaderna får vara mycket högre i stora staden än här i länets glesbygd. Varför?

Bor i samma län men vi i min glesbygdskommun får betala betydligt högre skatt än storstadsborna jämfört med vad man får. Är det skäligt?

Vi är den kommunen i länet med flest äldre i befolkningen. Varför ska då vår sjukvårdskostnad vara lägre än storstadsbornas? Varför ska vår befolkning tvingas åka runt 10-14 mil för avancerad cancerbehandling jämfört med 6 mil som det var tidigare?

Varför ska den här kommunens barnfamiljer vid akuta barnsjukfall åka 10-12 mil istället för förut 6 mil?

Har man inte egen bil, åker man in akut med ambulans till sjukvård vid Astrid Lindgrens sjukhus, blir färdigbehandlad på barnsjukhuset vid 02-tiden på natten så finns inga bussar som går hem den tiden. Barnfamiljen tvingas frysa, på en utehållplats i tre timmar till innan det går en buss. Eftersom det var ett akut ärende kanske familjen inte ens har varma kläder med sig.

Och tvingas sitta utomhus vid en busshållplats och frysa ihjäl i minst 3-5 timmar utan att vara klädda för det. Ska det vara så?

Kollektivtrafiken är långt ifrån samma service som man har i stora staden, men vi ska ändå betala samma skatt. Varför då?

Apropå allt och inget – vi har nyligen fått den äran att få testa på helt elektrifierade bussar i lokaltrafiken. Kanon. Den infördes alldeles nyss. Spännande.

I förrgår skulle jag ta stadsbussen hem. Ingen elektrifierad buss där inte. Chaufförsbyte. Den nya chauffören kommenterade att det här är ingen elektrifierad buss. Den gamle chaffisen sa ”näääee jag vet, har ingen aning om varför, bara gör som jag blir tillsagd”!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s