Lakritskillen som Flugornas herre

Flugor är några konstiga saker. Dom springer inte omkring som alla vi andra ”voffisar”. Inte låter dom, eller luktar som oss andra heller.

Jag vet inte att matte har bjudit in dom till oss, men helt plötsligt flög det omkring några såna där hemma. Försökte nogsamt fånga någon men den var snabb. Fast jag var snabb med att slå igen min käft var den där flugan snabbare än mig. Irriterande.

Jag satt i soffan bredvid matte. Fortsatte försöka fånga den där flugan. Matte visste nog inte vad jag gjorde för hon sa halvsurt åt mig då jag stötte till henne då jag äntligen lyckades fånga den där flugan.

Förlåt matte, sa jag och släppte ut den döda flugan ur min mun, jag visste inte att matte ville ta den själv.

Matte bad mig om ursäkt och berömde mig för att jag fångat och dödat flugan. Jätteroligt.

Svansviftning!

Nästa dag hittade jag en till sån där fluga som jag jagade bara en liten kort stund innan jag fångat den. Då jag tagit den lade jag mig lyckligt på golvet, spottade ut flugan och tittade på matte.

Inget beröm alls. Jag försökte visa vad jag fångat – men matte brydde sig inte. Med en besviken suck lade jag ner nosen på golvet intill den döda flugan.

Matte såg min besvikelse och undrade vad jag menade. Hon kom ner på golvet till mig……och upptäckte den döda flugan. Då fick jag massor av beröm och livet lekte igen.

Mera svansviftning!

Har tänkt mig att vi ska försöka få med oss några flugor hem. Så att jag kan fånga fler. Det finns ganska många av dom vid tjurhagen som vi går förbi varje dag. Hittills har vi dock bara hittat en huggorm. Den ville inte matte att jag skulle ta med mig hem. Fattar inte riktigt varför hon inte ville det, men det är ju matte som bestämmer.

Vi kom hem igen både utan flugor och huggorm, suck.

Men vi hade promenerat ungefär 1,8 mil så vi var ganska trötta och nöjda med att vara hemma igen, även om vi var utan både flugor och huggorm.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar, Lakritskillen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lakritskillen som Flugornas herre

  1. Ama de casa skriver:

    Oj! Det var både duktigt fångat och promenerat – stor eloge från Spanien! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s