Grävlingbesök igen då…..

Två stycken till och med.

En före detta kollega bodde i samma område som jag berättade o nyligen, då en person i området öppnade sin villadörr då en grävling krafsade på dörren!

Nr 1

Huset står på plintar. Sönerna som var i tonåren var ensamma hemma en stund en höstkväll, och föräldrarna skulle komma hem ganska snart.

Kollegan med make var ute med flera av oss andra med respektiven och käkade. Killarna ringde sin mamma och var jätterädda. De sa att det spökar. Mamman förklarade att det inte finns spöken och att killarna inte varit rädda för det förut. Men dom hävdade bestämt att det var spöken där som bankar på huset. Eftersom de bodde ute på landet var det också väldigt mörkt. Så de gav sig snabbt iväg hem till sönerna.

Dagen efter fick jag veta att spökena var grävlingar. Dom försökte troligen skaffa sig ett gryt inför vintern.

Nr 2

Det var i ett helt annat område, ute på en ö. Min kompis föräldrar höll på med en storstädning eller om det var renovering i källaren på sitt hus. Fönster och källaringång stod öppet. (Så ska man ju aldrig göra under hösten). Så var det fika för hela familjen. Efter fikat gick kompisens pappa ut och ner till källaren, istället för att gå ner innevägen. Och då är det en grävling inne i källaren och springer omkring.

Pappan rusar upp till huset igen (fortfarande utvägen) för att stänga dörren mellan källaren och resten av huset. Dom vågade helt enkelt inte gå ner i källaren. Så källarytterdörren fick stå öppen på vid gavel hela kvällen och natten. Morgonen efter gick pappan försiktigt ner i källaren invägen med diverse föremål att kunna försvara sig emot en arg och förvirrad grävling. Men då hade den givit sig iväg som tur var! Men fy fasen att ha lämnat dörren öppen………både råttor, spindlar och möss hade kunnat ta sig in!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s