Mus nummer två

Vi hade några katter. En av dem kom en gång in med en död mus. Mr X kastade ut katten och musen och den katten gjorde aldrig mer om det. Han lämnade fortsättningsvis sina offer på utetrappen. Inte sååå gosigt men hellre en huvudlös fågel eller mus ute på trappen än inomhus. Han var fågelspecialist den här katten. Han käkade alltid upp huvudet och lämnade resten!

Så utökade vi katterna med en till. Och den katten kommer plötsligt in i köket en sommardag för att stolt visa musen han tagit (som fortfarande levde). Jag gallskrek stående uppe på vårt ärvda ekköksbord (så det var stadigt), katten rusade ut av förskräckelse. Mr X och pappa som var där då också försökte fånga musen. Det var en näbbmus. Men den rusade in bakom en rad av köksskåp. Dom föreslog en fälla så kommer den fastna där inatt.

ALDRIG i livet. Den kanske kommer att springa omkring i hela huset, den kanske kommer att föda ungar någonstans. Dom försöker med motargument som att det bara är en månad sedan köket blev nyrenoverat och det blir en del förstört om alla skåp ska rivas ut igen. Jaha, det spelar ingen roll. Näbbmusen ska ut illa kvickt.

Den gången hinner jag inte lämna hemmet utan är ute i trädgården med barnen och hundarna.

Vet inte hur det gick till, men efter ett par timmar då halva kökets underskåp rivits ur från det nyrenoverade köket har de lyckats fånga näbbmusen i en säck. Kommer ut till mig för att bevisa. Den lilla näbbmusen lever rövare där inne i säcken. Mr X promenerar enligt mina instruktioner långt ut i skogen bakom oss och släpper ut musen.

Mr X och pappa återställer det nyrenoverade köket så gott det går.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s