Rehabiliteringen

Den är verkligen omfattande och seriös. Det är både individuella träffar samt i grupp.

Med läkare, psykolog, fysioterapeut, koordinator.

Ibland teamträff då man som ensam person får träffa alla dessa personer samtidigt. Samt träffar då man träffar en i taget.

Samt gruppträffar.

Då är det föreläsningar. Samt gruppbehandling angående stress. Har börjat lära känna alla i gruppen nu. Alla har vi våra olika problem som har med utmattningssyndrom att göra. Och vi har faktiskt mycket att prata med varandra om. Vi är alla olika, olika åldrar, olika åldrar, och våra problem kan lite skilja sig hos oss trots att vi alla hamnat i utmattningssyndrom. Tror våra gemensamma diskussioner är helande – då vi ger och tar av varandra.

Idag var en sån dag, för mig, då jag verkligen kände ett engagemang för de andra i gruppen, och det också gav mig så mycket.

Orsaken till att man hamnar i utmattningssyndrom kan vara olika. En omöjlig arbetssituation, eller krångligt familjeliv eller något helt annat.

Orsaken för min del är helt klart ”något helt annat” och det innebär lång pendlingstid och den illa fungerande kollektivtrafiken som hela tiden inneburit sååå många förseningar.

Nu har jag övervunnit ångesten att kliva på Sthlmsbussen. Men stressen uppstår ofta ändå pga alla förseningar, stopp och fel i kollektivtrafiken. Men det blir inte så illa som innan sjukskrivningen.

Nu måste jag ju inte jobba in all förseningstid. Många gånger reser jag nu när det inte är rusningstrafik….och då är det lite färre problem i kollektivtrafiken.

Jag måste inte gå upp 4:40 varje morgon och komma hem 19-21 varje dag. Jag hinner äta frukost, lunch och middag. Jag hinner vara ute en stund varje dag. Jag hinner sova mer än max 4-5 timmar per natt.

Jag hinner träffa och umgås med mina barn och barnbarn igen. Har tom så smått hunnit/orkat umgås med kompisarna igen.

Och jag har ett liv!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rehabiliteringen

  1. Ama de casa skriver:

    Skönt att rehabiliteringen funkar så bra och att du är på rätt väg och har fått ett liv!
    Men finns det ingen chans eller möjlighet att få ett jobb på närmare håll? Det är ju pendlingen som ställer till det för dig…

    Ha en fin lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s