Dårpippin igen, och min dotter

Dottern var på väg till jobbet. Gick på en smal trottoar. En bit framför sig ser hon Dårpippin stå och prata med någon.

Hon ökade på sin promenadtakt. Då hon närmade sig dem, hade de inte upptäckt henne.

-Flytta på dig gubbe, fräste hon. Han tittade snopet upp på henne och just då gick hon med våldsam fart emot honom så att hennes axel och överarm gav honom en ordentlig knuff, så att han for runt.

Då hon passerat tog hon upp sin telefon och tittade i den på honom och såg att han var som ett frågetecken.

Så här års då löven faller är det många som sopar upp löven på sina p-platser. Det gör inte jag eftersom jag inte har bil. Dårpippin sopar ihop sina löv samt några grannars p-platser (såna gubbar han fjäskar för). Då alla löven är samlade placerar han dem mitt på min p-plats.

Hahaha……som om jag skulle bry mig.

En granne till mig är rädd för honom. Ibland när hon har mycket tvätt så tvättar hon i tvättstugan. Eftersom Dårpippin håller noga koll på vad alla gör så tycker hon det är läskigt att vara själv i tvättstugan, så då går jag med.

Dårpippin gillar inte heller äldre män, som han kan rå på. Då en äldre farbror som bor här, varit och handlat så han har tunga kassar. Tar kassarna i ena handen, håller sig i ledstången i trappen, med den andra. Då kommer Dårpippin uppifrån och ska ner. Kan inte tänka sig att vänta till farbrorn passerat trappan. Så han fräser ”det är vänstertrafik i trappan” och knuffar farbrorn.

Han knuffar alltså en 80-åring i trappan!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dårpippin igen, och min dotter

  1. Ama de casa skriver:

    Alltså… Jag skulle också vara rädd för gubbfan! Vilken genuint hemsk och OND människa!

    • Ja det är han. Tyvärr tillräckligt smart för att se till att det aldrig finns vittnen då han går till angrepp. Och feg. Jag blir inte rädd när jag ser honom i porten eller utanför. Men tar alltid hjälp av sönerna eller svåger t ex om jag ska ha upp något från källarförråden.
      På kvällarna/tidiga nätter sitter han i trapporna utan att tända lampan för att försöka lyssna vad som pågår inne hos sina grannar. Så det gäller att stänga innerdörren för att minska möjligheten till att han hör något. Ensamstående kvinnor ska passa sig för att ha cykel. Då cyklarna står i cykelförrådet mekar han med dom så att allt blir rangligt och så att cykeln helt plötsligt kan tappa ett hjul. En granne här har lämnat sin cykel till cykelreparatören många gånger. Reparatören säger att cykeln är utsatt för sabotage. Man kan ju bli ganska illa skadad om cykeln tappar ett hjul under cykelturen. Hon har givit upp. Det går inte att ha cykel här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s