Tjilletjillevipp

Dagen började i grå nyans. Trist.

Men hade en del jag bestämt mig för att göra idag, inomhus. Då sprack det gråa och solen sken. Tänk så glad man blir av solsken! Skyndade mig på med inomhussysslorna för att sen ge mig ut och småhandla lite. Men då fanns inget solsken längre. Det var åter grått.

Jaja, kom ut i alla fall. Tog stadsbussen hem. Men innan satt jag i busskuren och väntade på bussen. Två tjejer i kanske 12-14-årsåldern satt bredvid. Den yngre öppnade en flaska med bubbelvatten. Så hon blev riktigt blöt. Jag råkade ha några pappersnäsdukar i väskan, så hon fick några. Hon blev så glad för det.

Det ledde till att vi började prata alla tre. Var riktigt roligt. Det är ju inte alltid man pratar med okända människor. Men det var riktigt roligt.

Av bara farten började därefter en gammal tant och jag också att prata som bara den. Då den gamla gumman och jag skildes åt tyckte jag att jag kände igen henne. Tror faktiskt hon är mamma till en gammal barndomskompis!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tjilletjillevipp

 1. Anne skriver:

  Nog kan det vara kul med oväntade samtal! Låter som en härlig dag trots det missade solskenet!

 2. farfar hebbe skriver:

  Kväller..Ja jag hade inte en susning om att det fanns något som hette bönpasta..Det smakade jättebra,så stort tack till Marianne för tipset..Haé Kram

 3. Anki skriver:

  Trevligt med spontana samtal … och ofta väldigt trevligt och givande. Solen kom tillbaka till oss efter en mulen inledning igår … och idag försöker solen tränga igenom, men har inte riktigt lyckats än.
  Ha en bra dag!

 4. Ama de casa skriver:

  Små vardagshändelser som lyser upp tillvaron 🙂

 5. farfar hebbe skriver:

  Jag tror de flesta av oss är en kombo av Alex och Gustav..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s