Dags tänka på 2019?

Nej, men inte än väl? Eller jo, jag har fått fråga om jag kan tänka mig ett politiskt uppdrag i någon/några nämnder.

Smickrande måste jag ju erkänna att jag upplevde det, efter 10-15 år sedan inte varit det minsta politiskt aktiv, då några nu aktiva i partiarbetet som jag inte känner eller ens träffat…..men som pratat med någon som var politiskt aktiv samtidigt som jag, och fortfarande är det, då den personen berättat vad jag gjort förut blev de intresserade och erbjuder mig några uppdrag!

Såklart lite lockande, kanske. Jag får välja bland flera nämnder. Spännande. Eller?

Samtidigt en fasa……tänk om det är alltför snart, med tanke på att jag nu äntligen fått upp näsan över vattenytan igen…..och återfått livsglädje……, och det blir för övermäktigt så jag blir dålig igen?

Tänk om det förväntas att jag ska vara som jag var då? Det kommer jag aldrig mer kunna. Småbarnsfamilj. Många barn. Villaboende på landet. Jobb där jag gjorde karriär och snabbt blev chef samtidigt som de politiska uppdragen blev fler. Blev gruppledare för partiet. Ett flertal nämnder, kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Samtidigt uppdrag som ordförande för barnens skolas föräldraförening där jag drog igång en kamp för att få skolan utbyggd. Dessutom var det jag som ofta ställde upp på att skjutsa mina och andras barn till olika utflykter inom och utanför skolan. Praktiskt eftersom vi var den enda familjen som hade minibuss. Var tvungen att hålla mig uppdaterad om allt jämt för journalister ofta hörde av sig ville göra intervjuer om allt möjligt. Den situationen var helt orimlig. Att det alls gick berodde på att mr x/barnens pappa skötte markservicen.

Ska i alla fall suga på den karamellen en stund. Har redan berättat att jag aldrig kommer att kunna bli som jag var då.

Eftersom jag får möjlighet att välja lite bland nämnder om jag inte funderar allt för länge, så skulle jag kanske kunna välja en nämnd som jag tror inte kommer vara allt för betungande samt en nämnd som jag tror inte alls är betungande? Eller så väljer jag bara en nämnd. Eller så väljer jag att tacka nej helt och hållet!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dags tänka på 2019?

  1. Anne skriver:

    Det där kallas huvudbry 🙂

  2. Gun skriver:

    Det brukar tyvärr vara så att ger man ett lillfinger tar dom hela handen så jag skulle nog höja ett varningens finger, skynda långsamt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s