Lakritskillen om sin tonårstid

Tror att många gör dumma saker ibland som tonåringar.

Det gjorde jag också. En gång! Aldrig mer.

Som hund måste man ju testa sin rangplats i kullen, tänkte jag. Så jag ”klättrade” lite genom att hjälpa matte att uppfostra hennes valpar. När lillmatte tog min pinne och sprang iväg rusade jag efter och nafsade henne lite lätt i rumpan så hon släppte pinnen.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matte talade väldigt tydligt om att något sådant är absolut inte tillåtet, det är bara matte som uppfostrar hennes valpar, lillmatte och lillhusse.

Jag är så glad att jag får vara en älskad hund och veta min plats i rangordningen. Och det är så roligt att om och om igen få vara lydig, och alla blir glada.

Så har vi en storkull också. I den ingår mattes syskon med familjer och mormor. I storkullen är mormor alfahonan, för hon är ju äldst. Så henne lyder jag alltid. Och vi två älskar varandra.

I storkullen ingår två som heter Morbror. Tror jag måste fråga mormor någon gång varför dom två heter lika.

Den ena morbroren leker alltid med mig. Vi har jätteroligt.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lakritskillen om sin tonårstid

 1. farfar hebbe skriver:

  Kväller.Det är ganska gott om vildsvin i norra Uppland,,har hört att dom finns i ganska stort antal i norra Hälsingland,jag såg en sugga med ett gäng kultingar straxt söder om Gävle mitt på dagen för något år sedan..Haé Kram.

  • Oj har dom tagit sig till norra Hälsingland också?! Man får hoppas på att det blir en ordentlig vinter så vi blir av med en del av fästingarna och dom har grisarna.
   Yngste sonen bor 8 km utanför stan. Där ser och hör dom vildsvinen precis i närheten av kåken. Lodjur har dom också sett flera gången. Precis bredvid deras tomt finns en fårhage. Där har lodjur nyligen härjat. Så dom vågar inte låta hundarna vara ute själva då det blivit mörkt. Förrförra vintern blev ett barnbarn jagad av ett vildsvin, då han var ute och åkte spark mitt på dagen. Huvva.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s