Vapenvägrare

PAPPA gjorde lumpen precis som brukligt. Han var en idrottskille. Blev uttagen till befälsutbildning.

Var på repövning.

Så blev det dags för repövning igen.

Pappa ville inte av moraliska skäl, han vapenvägrade. Lyckades slippa fängelsestraff genom att förhandla sig till civilförsvaret istället.

Bra kurage av pappa

Mr X gjorde också lumpen. Var även på repövning. Sen ville inte heller han längre delta i sådant pga moraliska skäl. Var inte så lätt att slippa undan då på den tiden. Men vi sparade en månad av föräldraledigheten då vi fick barn. På den tiden kunde sparad föräldraledighet sparas längre än nu. Så fort han blev inkallad på ny repövning meddelade han att han kommer vara föräldraledig då. Sista gången de försökte kalla in honom godtogs det inte att han skulle vara föräldraledig. Han meddelade att han kommer inställa sig till tjänst och ha med sig barnet och förutsätter att försvaret har ordnad barnomsorg och att boendet för honom med barnet är ordnat på lämpligt sätt. Efter mycket tjafs slapp han.

En av sönerna vapenvägrade av moraliska själ då han blev kallad till lumpen. Blev då istället placerad som kock. Han hade hoppats slippa helt, men det gick inte. Så han fick göra lumpen som kock. Det skulle innebära så lite vapentjänst som möjligt men inte helt utan vapen. Knepigt då man av moraliska skäl vapenvägrar. Flera av de kockplacerade killarna var vapenvägrare. Och de upplevde att de bestraffades för sina moraliska beslut.

Så mitt olagliga, men helt ofarliga tilltag då jag var ung…… Killkompisar som gjorde lumpen, en kväll fick vi ett infall att jag skulle klä på mig de kläder en av killarna hade, och så skulle jag tillsammans med resten av killarna ta mig in på regementet för att testa om det skulle gå. Vilket det gjorde. Så då vände vi åter igen till killkompisen som var iklädd min morgonrock.

Så hade vi testat det! Efteråt fick jag klart för mig att det hade kunnat bli allvarliga konsekvenser om det hade upptäckts.

Hupps!!!

Det var ju bara lite ungdomligt bus.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s