Min grej….

Det är alltid roligt att träffa kompisar på ett väldigt anspråkslöst sätt. Många gånger kan det också bli roligare än med allt för höga planer.

Absolut, man kan verkligen ha jätteroliga fester då man bara träffas, alla har med sig sin egen mat och/eller dryck. Det är nog flest fester som är så. Men ibland vill jag att det ska vara lite mer ordnat.

Så åtminstone en gång per år vill jag att mina fester ska vara mer ordnade!

Hahaha, hur kul låter det???? Ordnade!!!

Med ordnade fester menar jag att det ska vara väldigt oordnat, spontant och roligt. Men jag ska ha en välplanerad ordning.

Ordnad fest innebär för mig att jag noggrant i förväg planerar vad jag ska bjuda på för mat och dryck. Så enkelt som möjligt. Varje fest måste innehålla en tävling med personliga priser.

Ibland kan jag koka sylt. Och/eller saft. Göra eget örtsalt. Tillverka eget te. Tillverka något eget godis. Göra egen gelé. Och nu har bloggvännen melkerlarsson publicerat hur man tillagar picklade grönsaker (vilket jag tycker är äckligt) men som jag gärna tillverkar som priser. Sånt passar bra som priser. Överraskningar är viktigt.

Vid mina tävlingar är det inte så viktigt vem som vinner. Det ska finnas pris för alla. Räcker det hemgjorda inte till kan jag köpa till lite trisslotter t ex. De hemtillverkade priserna brukar vara de som snabbast går åt.

Tävlingarna kan vara frågesporter, hitta små detaljer, att berätta roliga historier, eller att vi ska vara snabbast/bäst på att ge en rimlig förklaring på en fråga där svar inte finns….osv.

Nu har jag inte på flera år haft såna fester pga att jag inte haft näsan ovanför vattenytan. Men nu jäklar……

Hur brukar/vill du ha dina fester?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min grej….

 1. Anki skriver:

  Haha … vi är nog så totalt olika varandra … som eld och vatten … 🙂
  Ordnade fester i bemärkelsen att jag vet vad jag ska bjuda på och vilka som ska komma, men sen är jag nog otrolig tråkig! Inga tävlingar och inga överraskningar!

 2. Gun-San skriver:

  Årets glögg riktigt god, vanligtvis är glögg alldeles för söt för min smak, skulle köpa en flaska till hade jag tänkt, tji fick jag slut i hela Skåne..

  • Tyvärr brukar dom ta slut tidigt. Köpte min flaska vid månadsskiftet november/december, redan då orolig att den skulle vara slut redan.
   Trist om du inte kan få tag på den eftersom du gillar den. Du kan också prata med dem på Bolaget så kanske dom kan beställa hem en flaska åt dig!
   😉🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s