Plus blev till minus

På bild lakritskolan som blev klar tidigare i veckan. Nu klart med julgodiset.

Stort kylskåp hjälper inte så här till jul. Eftersom det tyvärr blev en plusgrad igen ställde jag därför ut julmusten och stora flaskor med bubbelvatten på balkongen. Nu då jag snart är redo för bingen så upptäcker jag…….plusgraden har blivit minus! Chansar och låter flaskorna stå kvar.

Strax efter kl 23 var jag trött, men det fanns ju saker kvar att göra. Fylla diskmaskinen och starta den. Handdiska några saker. Sopa en del av köksgolvet där ”någon” spillt ris på golvet, grrr.

Hällde upp lingonlikören som äntligen var klar. Mums!!! De spritade lingonen är nu i frysen. Kommer vara jättegott att ha på glass. Städat ur kylskåpet. Slagit in en julklapp.

Så kom jag på …….fan också, jag skulle ha gjort lingonparfait också. Glömt!!!! Skulle kunna göra den nu men jag ska upp igen om sex timmar så det får vara till i morgon.

Varför, varför, varför gör jag alltid så här? Skjuter upp allt ända till jag knappt hinner…..och så står jag där och kämpar natten till julafton. Hur och när ska jag hinna skaffa de sista julklapparna? I morgon går inte, då har jag Globenbesök. På lördag går det inte, då har jag minijul med delar av familjen.

Varför blir det ALLTID så här? Lär mig aldrig!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Plus blev till minus

 1. Lantlivsbilder skriver:

  När jag läser om hur du firar Jul. känner jag att mitt sätt att inte fira Jul alls är rätt. Jag sätter upp några ljus i fönstren, för att inte avvika allt för mycket.
  Svante

 2. farfar hebbe skriver:

  Mors..Oki,du julstressar ser jag,inte så bra egentligen,men det blir lätt så…
  Det verkar som det är någon låsning i blogghanteringen,jag kör med reservbloggen så länge..Haé Kram

 3. Anne skriver:

  Kanske du inte måste ha allt? Även om det är kul att göra en massa själv så kanske det inte måste vara hemlagat godis och allt? Du brukar skriva kloka saker till mig när jag beklagar mig över att jag jobbar för mycket – kanske du kan ”återanvända” de kloka orden på dig själv 🙂 Man kan faktiskt stressa alldeles för mycket utanför jobbet också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s