En av kompisarna

………. som inte blev bjuden till festen nu på lördag är som sagt lite vass och sur nu. Trist.

Har förklarat att jag inte orkar ordna större fester som läget är nu. Hon förstår inte varför det är så mycket jobbigare att laga mat för 15 personer istället för 8.

Förklarar också att det inte finns plats för hur många som helst. Det förstår hon inte heller. Det är väl bara att lyfta in soffborden från vardagsrummet och trava in dem i gästrummet, samt låna campingpord och campingstolar av henne som kan stå i vardagsrummet.

Ja så gör hon när hon har fester. Köket är då som ett bombnedslag pga av all matlagning. Ibland är maten inställd på ett bord inne i badrummet för att maten ska hämtas där.

Så kommer jag aldrig vilja ha det. Mat ska enligt mig inte förvaras inne på toaletten även om det är plastfolie över. Jag vill inte att gästerna ska sitta en hel kväll på obekväma plaststolar och klättra över varandra för att komma till toan.

Nu bor jag i lägenhet och det är bökigt och krångligt att vara fler än 8 personer. Men då får vi alla plats ordentligt att sitta och äta och därefter att sitta i vardagsrummet.

När vi inte är fler än så går det också att hinna laga mat och få undan disken så inte köket befinner sig i ett kaos när gästerna kommer.

Så nej, hur gärna den här kompisen än vill att jag ska bjuda så många fler till mina fester står jag fast vid mitt beslut! Vänligt men bestämt. Även om kompisen och hennes sambo blir sura!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En av kompisarna

  1. Anki skriver:

    Hm … här blir jag både ledsen och arg! Hur kan en kompis kräva något över huvud taget? I mina ögon ser det ut som en synnerligen egoistisk människa …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s