Fester

Kompisen som är lite sur på mig för att jag inte bjuder fler på min kommande fest, ……..

…….tänker såklart på festerna vi hade då vi bodde i huset. Där hade vi ett 30 kvadratmeter stort kök samt ett nästan lika stort matrum vägg i vägg med en stor öppning mellan rummen. Då kunde vi utan trängsel sitta bekvämt på middag med ca 25 personer.

Sommartid kunde vi sitta ett 30-tal personer vid uteköket och äta. I riktiga trädgårdsmöbler – inga hårda obekväma campingstolar.

Kompisen har varit en himla massa gånger hemma hos oss på fester där vi varit 25-30 personer. Ofta kräftfester. Men då var förutsättningarna annorlunda.

Tycker ärligt talat inte att hon ska förvänta sig samma stuk nu.

Även på den tiden var det ett stort irritationsmoment hos Mr X att den här kompisen hela tiden olovandes bjöd med några av hennes kompisar som vi inte kände. Kräftskivorna kunde det gå åt 15 kg av våra egna kräftor per fest. Det bjöd vi gärna på. Men lite fräckt att hon kunde bjuda med sig 3-4 st till som vi inte kände, som också skulle bjudas på käk och kräftor.

Men hon är ändå en bra kompis. Fast hon förstår inte alls det de allra flesta av oss förstår utan att det behöver nämnas. Att den här kompisen inte förstår vissa saker, beror på att hennes mamma inte heller gör det, så hon har aldrig fått lära sig sånt.

T ex när hon bjöd med kompisar hem till oss på kräftskiva som hade 10 mil hem, och dom festade precis som vi andra. Ingen kunde alltså köra hem utan de behövde övernattning!

Då talade jag faktiskt om för kompisen som bjudit med dom att det är dålig stil att bjuda hem dom till oss och lova dem övernattning utan att fråga oss om lov.

Hon förstod ingenting. -Herregud, vad spelar det för roll, ni har ju tre gästrum!!!

Suck! Den här kompisen och hennes dåvarande sambo skulle ju sova över, men det var ju något vi erbjudit dem. Nu menade hon att dom behöver bara ett gästrum och vad spelar det då för roll om deras kompisar tar ett eller två andra gästrum?

Det hon inte tänker på är att det blir ännu en uppsättning lakan och badhanddukar för deras nattgäster hos oss, och ytterligare två-fyra personer till frukost. Personer vi inte ens känner!!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fester

  1. Anki skriver:

    Ja du … vad ska man säga … om du gillar din kompis ändå så är det ju så, men jag tror inte jag skulle vara lika tolerant …

  2. Ama de casa skriver:

    Men jösses… Vad är det för stil??!!?? Jag skulle få tokspel! Att bjuda med egna gäster och erbjuda övernattning utan att ens kolla??? Redan att kolla om det är ok är att gå över gränsen… Det där är INTE vad jag tycker att en bra kompis gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s