Stormen

Oj, jag trodde verkligen att den stormen med klass 2-varning uteblev.

Är visst inte riktigt så.

Kommunen där jag bor är stor till ytan. I 2 orter har vi dagliga färjeförbindelser bl a till Åland. Där råder redan storm och alla färjeturer är inställda.

Visst rör luften på sig här hemma också men då kommer det alltså kraftigt att tillta.

Gillar inte sånt oväder. Men det är ju ofrånkomligt, tyvärr.

Nu ska jag snabbt rädda sånt som kan behöva räddas på balkongen.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Stormen

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Jag trodde också att blåsten skulle smita förbi Kårböle, men så blev det inte. Nu blåser det 18 m/s i vindbyarna här, och verkar inte ha för avsikt att ta sig förbi snabbt, utan blåsa på oss ett tag. Hoppas strömmen får vara kvar. Hittills är bara 11 abonnenter utanför Ytterhogdal utan ström.
  Svante

 2. Anne skriver:

  Hoppas det inte blir alltför jäkligt! Här är, som skrivet, nästan vindstilla än. Vi får se hur det blir med blåsandet. Regnet har dock hittat hit i mängd, det hade jag också kunna vara utan 🙂

  • Trist med regn. Det har vi inte här, men i stormen ska det eventuellt komma snö också…… Men SMHI har ju så många gånger fel så det behöver kanske inte bli så……?

   • Anne skriver:

    Ha ha… här går det undan, nu är det snö istället för regn. Riktigt busväder, ingen ordning alls. Såg att det snöade uppåt nyss, en synvilla förvisso men ändå 😉
    Det kommer i byar så det snöar inte hela tiden.

   • Åh, det blåser snö alltså. Hoppas det inte utvecklas till snökanonsväder. Då har jag ännu så länge betydligt lugnare än du. Hoppas det inte blir alltför jäkligt hos er, hoppas ni slipper snökanonsväder samt elavbrott. ⛄️

   • Anne skriver:

    Stundtals blåser det snö, stundtals bara blåser det. Ingen stormstyrka här än i alla fall, jag bor så pass långt in mot inlandet så det hör väl knappast till de mest drabbade områdena.
    Usch ja, snökanoner är inget vidare. Minns du den i Gävle? Jag var ute och körde bil då (fast i Uppsala men det var illa nog), vid varje reflexstolpe jag kom till längs vägen (och de sitter ju tätt) blev jag själaglad över att se att jag fortfarande var på vägen 🙂
    Med risk för att sticka ut hakan så tror jag vi klarar oss från elavbrott. Här har de grävt ner i princip all el så det brukar fungera även i oväder, förr fick vi elavbrott så fort ett oväder ens funderade på att komma hit, nu händer det ytterst sällan (men man ska aldrig säga aldrig och allt det där 🙂 ).

   • Blåser lite mer här nu också men inte alls storm. Inatt kl 1-2 kommer det tydligen vara som värst här. Värsta lägena är Roslagen, Uppland. Vindbyar som rycker upp träd. Värst är öster om E-fyran. Man avråder från att ge sig ut i trafiken.

   • Anne skriver:

    Nu på morgonen har de nedgraderat till klass 1 här hos oss. Kuststräckorna kvarstår som klass 2. Här ser det lugnt ut (inga omkullblåsta hus, träd osv. så långt jag kan se) men hujedamej vad det blåser 🙂

   • Här blåser det fortfarande som fan. Inte klivit ur sängen ännu så har inte tittat ut. Skulle åka till Globen idag men det gör jag inte. Vet ju hur illa kollektivtrafiken fungerar då vädret är annorlunda. Så här dags tror jag stormen har nått Sthlm också. Jag riskerar INTE att fastna någonstans i t-banan och varken kunna komma framåt eller tillbaka igen. Jadu vännen vi får väl se vartefter det dagas om det har hänt något🙂🧐🤔

   • Anne skriver:

    Blåser som fasiken här också men förmodligen mindre eftersom de nu nedgraderat till klass 1.

   • Ja det var väl ett par år sedan. Tror det var samtidigt som vi snökanon. Gick inte att komma hem efter jobbet. Inga bussar gick. Tunnelbanorna stod stilla. Utmed landsvägarna var det milatals rader av personbilar och långtradare som satt fast i snön och som övergivits. Mardröm. Jag slutade jobbet vid 16-tiden den dagen. Kom inte hem förrän 11-tiden dagen efter. Kaos överallt. Minns jag var gråtfärdig. Alla hotell överbelagda. Fanns alltså ingenstans att ta vägen

   • Anne skriver:

    Nja, den jag menar var för typ 20 år sedan – när hela Gävle blev helt insnöade. Det var den värsta jag varit med om.

   • Ok då måste jag erkänna att jag inte minns den. Jag minns däremot den då hela Sthlm blev insnöade. Det var hemskt. Förstår det var hemskt i Gävle också. Jag har aldrig förut varit med om liknande.

   • Anne skriver:

    1998 var det, då kom det 139 cm snö i Gävle. Det var nog riktigt hemskt där ja… det tog 6 dagar innan staden kunde fungera igen.

 3. Lollo skriver:

  Vet inte hur pass berörda vi har varit av stormen, men det har varit väldigt livligt ute sedan igår kväll. Konstigt nog är gräsmattan ovanligt ren från ekens nedfall. Den brukar vanligtvis vara täckt av grenar och skräp då det blåst hårt. Men det beror nog på att vinden kommer från ”rätt håll”. Nordliga vindar är alltid bäst för oss. Då rasar ekens nedfall bort från huset och tomten.
  Men vi har fått hämta saker nere i skogsbacken. Sådant som vinden fått tag på och blåst iväg för oss …

  Det blåser fortfarande ganska mycket, men har avtagit.
  Trots att solen tittar fram kommer jag inte att gå ut så länge det blåser på det här sättet. Det är så obehagligt, speciellt nu när temperaturen dessutom gått ner under 0°.

  God fortsättning! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s