Alfrida ställde till det för mig också, fast jag bor inne i staden!

De värst drabbade är skärgårdsborna här i min kommun.

En kusin och hennes man bor på samma ö där sonen med familj bodde tidigare. Just den ön tycks vara den värst drabbade. Hela skogen ligger som plock i pinn. Elledningar har rasat ner och ligger någonstans under alla träd. Precis allt har rasat. Det var en mardröm för dem. Men deras hus klarade sig. De bor på en havstomt så de hade ju havet och 40 m/s precis inpå sig.

Som de flesta lantortsbor har de motorsåg. Det är en förutsättning för att kunna bo där. De har helt enkelt fått såga sig fram till vägen, därefter såga sig fram på vägen för att komma ut med bilen. Sedan ideliga stopp med bilen för att fortsätta såga sig fram, till de kunde lämna ön.

Nu pustar de ut i en övernattningslägenhet kusinen har här inne i stan. Tack och lov oskadda.

Vi vet nu att det kommer ta lång till att göra ön framkomlig igen. Laga elledningar är det inte alls frågan om. Utan det är att bygga upp elen igen. Så här ser det ut på flera ställen i kommunen nu. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att det här kommer ta tid. För just kusinen och hennes man kan man ju säga att de har sitt på det torra även om de varit med om en skräckupplevelse.

Hur har Alfrida ställt till det för mig då?

Jo, när stambyte ska göras här där jag bor så var det meningen att jag ska hyra den kusinens övernattningslägenhet! Vilket ju inte går nu! Det lär dröja 2-3 veckor innan kusinen kan flytta hem till sig igen. Men när dom flyttar får jag ta över hennes lägenhet. Men fram till dess???????

Förbannade, jävla Alfrida!!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alfrida ställde till det för mig också, fast jag bor inne i staden!

  1. Lantlivsbilder skriver:

    Här kan man ju inte klicka på gillaknappen, för man kan ju inte gilla det man läser.
    Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s