Vad gör man en grå dag?

Efter en långsam start på dagen kände jag mig lite piggare än på bilden!

Tog tag i en skittråkig syssla. Kaos inne i linneskåpet. Har så varit i flera år!

Idag tog jag äntligen tag i det. Rev ut alla lakan och började om. Vek ihop allt noggrant och då tar det mycket mindre plats. Så nu är allt i ordning. Underlakan för enkelsängar för sig, för dubbelsängar för sig. Samma sak med påslakan och örngott. Nu en fröjd att öppna den garderobsdörren, snyggt och överskådligt.

Det här tog lång tid. Tråkigt skitgöra också. Men så jäkla nöjd med mig själv då det blev klart. Fortsättningsvis får jag INTE som hittills, bara knöla in rentvättade lakan där, utan ordentligt vika ihop dem först.

Kaoset i mitt inre lugnar ner sig då kaoset omkring mig minskar. Så det här var ett mycket viktigare jobb att göra, än jag anade innan jag satte igång. Helt slut efteråt.

Tidigare har jag givit bort nya täcken och kuddar för att jag inte hade plats. Nu måste jag köpa tre nya täcken och kuddar så att det finns om flera gäster stannar på övernattning. Nu har jag plats för dom där täckena och kuddarna!

Jag fattar ju att det är något fel då alla garderober i en fyrarumslägenhet (avsedd för hel familj) samt ett antal extragarderober jag köpt till är knökfulla, fast jag bor här själv. Råder samma kaos inne i dem alla, så jag kommer ha att göra ett tag.

En dag i taget!

Jag har aldrig kunnat hålla reda och ordning. Som barn var det föräldrarna som gjorde det. Då jag flyttade hemifrån kom mina föräldrar hem till mig och hjälpte mig med det. Då jag skaffade familj var det mr X som fixade det.

Sen var det vuxna barn och kompisar som hjälpte mig. Är ju inte ok.

Så när jag sålde huset kastade jag mängder, helt galet stora mängder med kläder, lakan, gardiner, mattor, möbler, porslin osv efter att barnen och sen kompisar fått ta det de ville.

Kompisen hjälpte mig att rationalisera och hur jag ska tänka då jag flyttade in i lägenheten! Funkade hyfsat bra. Men så började jag pendla. Då fanns absolut ingen tid att hålla ordning. Vid ett par olika tillfällen flyttade också dottern med familj hem till mig. Då fanns absolut INGEN möjlighet att hålla ordning på något.

Har pratat med kompisen igen om röran i alla garderober och skåp. Fått råd och tips igen.

Så nu vet jag hur jag ska göra. Handlar om börja någonstans. Och nu har jag gjort det!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vad gör man en grå dag?

  1. Anki skriver:

    Här känner jag igen mig! Jag är hopplös på att hålla ordning i linneskåpet … ja i andra skåp också förresten. Måste verkligen tvinga mig själv att göra som du då och då – plocka ur, vika och lägga in snyggt och prydligt 🙂
    Är det du på bilden?
    Kram

    • Känner mig ibland som damen på första bilden. Foton längre ner är på min bästa kompis sedan 7-årsåldern. Hon hjälper mig att städa upp och kasta grejer i köllarförråden, och kommer med tips om hur jag ska tänka för att få ordning i skåp, lådor, skafferi osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s