Inget hinder

Ännu är det snudd på fyra veckor innan jag kan flytta hem. Där jag bor nu bor jag ju bra. Bara en halvtrappa upp istället för 2 trappor, som hemma. Jättenära till affärer som jag inte har fullt så nära till hemifrån. Jättenära busshållplats för Sthlmsbussarna, vilket jag inte har hemifrån.

Ändå hindrar det inte att jag längtar hem. Där finns allt jag vill ha. Kan lyssna på musik. Lite fler tv-kanaler att välja bland. Tvättmaskin.

Här är fint, bekvämt och bra. Men ingen tvättmaskin i lägenheten. Inte ens en tvättstuga i samma hus. Utan den är i huset bredvid. Där går man ner i en källare. Det är verkligen en källare. Dit tänker jag inte gå och tvätta. Tror det kan finnas spindlar där. Vill inte vara där det finns spindlar. Så nu handtvättar jag i badkaret. Känner mig som en skurgumma. Finns inte alltför många ställen att hänga dyngsur tvätt på heller. Så nu tvättar jag flera gånger i veckan.

Lyx däremot då det fattas något i kyl- eller skafferi eftersom det bara är ett par minuter till affär.

Och så är det det där gamla uttrycket som faktiskt stämmer ”borta bra men hemma bäst”.

Kommer såklart ta sin tid innan allt kommit i ordning då jag flyttat hem. Hört att man får dammsuga byggdam i ett par år efteråt. Det ska vara städat då man flyttar hem, men grannar som redan flyttat hem berättar att det första man måste göra vid hemflyttning är att städa. Hoppas det inte är så.

Något jag lärt mig här där jag bor nu är en väldigt nyttig lärdom för mig. Här har jag ett betydligt mindre skafferi än hemma. Det hemma är så knökfullt att det troligen att kasta en hel del där bäst före-datum passerat. Jag har svårt att få plats med alla frysvaror i ett helfrysskåp hemma. Här klarar jag mig med en mindre än hälften så stor frys. Här är det ett helskåp med halva som kyl och andra halvan som frys. Hemma får jag inte plats med allt i ett helskåp som kyl och ett helskåp som frys, ett helskåp som skafferi.

När jag kommer hem blir det rationalisering. Ska banne mig klara mig med samma utrymme i kyl, frys och skafferi som här. Funderar tom på om jag ska köpa ett nytt skåp med delad kyl och frys trots att de jag har är fullt fungerande.

Först och främst hemflyttning:

Båda sönerna kommer att hjälpa mig få hem mina grejer från lånade lägenheten, flytta tillbaka möblerna där de ska stå. Jag ska hinna städa hemma innan så det är hyfsat dammfritt, städa ur där jag bor nu. Hur jag nu ska hinna det.

Kompisen har jag bett hjälpa mig att rationalisera genom att få ordning i skafferi och diskbänksskåp så jag får en överblick på vad jag har så jag slutar handla dubbelt, trippelt av sånt jag redan har.

Därhemma vet jag att jag har en hel flyttkartong med kanske ett års förbrukning av diskborstar, disktrasor, disksvampar, maskindiskmedel mm. Den flyttkartongen ska banne mig stå kvar i lägenheten till jag använt varorna i den. Kanske jag lär mig något av det?!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s