Söndag

En solig och fin dag.

Klev på bussen för att åka ett par mil ut på landet, hem till dottern. Sthlmsbussarna är fina, men fungerar inte alltid. Bussarna som går inom kommunen är inte direkt fina, eller bekväma. Som ni ser här på bild finns fästen för säkerhetsbälten. Men säkerhetsbälten finns inte.

Ändå uppmanas vi resenärer att använda bälten, som inte finns!

Lyssna på ljudvolymen som vi resenärer och chauffören måste stå ut med!

Lite mer av snö och is här ute på landet än vad det är hemma hos mig.

Hemma hos dottern bjöds vi på födelsedagsfika!

Tack för en mysig eftermiddag. Och tack till svågern jag liftade med hem, så jag slapp ta bussen hem!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Söndag

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Du får skicka in bilderna till SL centralt. Jag gissar att det är entreprenörer, som kör åt SL, som äger bussarna, och SL får betala för fullgod service.
  Svante

  • Ids inte. Vet du att kollektivtrafiken är ju numera ett skämt. Trasiga bussar. Bussar som inte går att köra vintertid. T-banetåg som nästan alltid är stillastående pga elfel, vagnfel eller som vi informeras om ibland – fel som beror på ett fel, så man kommer aldrig i tid till jobbet. Om man åker andra tider, då det inte är rusningstrafik är det inte lika många stopp.
   Åk gärna i kollektivtrafiken. Den är bra. Fungerar ofta om det inte spöregnar, blåser för mycket, inte för mycket löv, inte är vinter. Förutsatt att bussarna inte är alltför trasiga! Det får inte förekomma ståplatser ute på motorvägen, men det förekommer ändå hur ofta som helst i rusningstrafiken.
   Ja det är entrepenör som kör. Det är väl så här det blir då man väljer det billigaste billiga vid upphandling.
   🙁🤔

   • Lantlivsbilder skriver:

    Tur att det inte var så det var när jag körde buss, och tunnelbana. Kanske t.o.m. tur att jag fick förtidspension, med arbetsskadelivränta 1988, så jag kom ifrån kollektivtrafiken innan entreprenörer började missköta trafiken.
    Svante

   • Så tror jag det är rätt att tänka. Tror det bara gått utför sedan allt mer lagts ut på entrepenörer…….

   • Lantlivsbilder skriver:

    När jag började köra var det Wallenberg, som drev Bussbolaget Stockholm- Södertörn, det blev inte SL förrän 1 år efter min anställning, och vi körde många år med Wallenbergs gamla bussar, och de fungerade.
    Svante

   • Jag har drabbats av utmattningssyndrom och varit helt och deltidssjukskriven under ett par års tid. Sade upp mig vid årsskiftet.
    Utmattningssyndromet berodde inte på jobbet utan på den illa fungerande kollektivtrafiken. Jag som hade längst resväg till/från jobbet var den som drabbades värst bland alla kollegor.

   • Lantlivsbilder skriver:

    Jag har aldrig varit beroende av kollektivtrafiken för att ta mig till arbetet, Jag gick till bussgaraget i Handen, det tog 8 minuter, sedan körde jag mitt pass, och gick hem. Jag har bara varit beroende av kollektivtrafiken för min inkomst.
    Svante

   • Hade jag pendlat på den tiden tror jag det hade fungerat mycket bättre. Du som chaufför, jag som resenär – kan det bli bättre?

   • Lantlivsbilder skriver:

    På den tiden var Busschaufförer yrkesmän, som kunde både fordonet, och hanterandet av trafikanter, mycket bättre än det jag ser de som är anställda inom kollektivtrafiken göra idag.
    Svante

   • Det stämmer säkert väldigt väl. Stockholmsbussarna som hör till de finaste o nyaste bussarna här, dras med problem. Sommartid är det vanligt att värmen är på för fullt och det går inte stänga av den. En plåga. Vintertid händer det då och då att det är iskallt eftersom det inte går att sätta på värmen. En gång i kombination med att dörren inte gick att stänga helt. Ca 1 DM glipa. Som sagt – det är inte roligt att pendla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s