Totalt tappat min aktning för Persbrandt

Den här spelreklamen på tv retar nog de flesta av oss. En bloggvän kommenterade om detta.

Spelreklam om spel där man snabbt kan swisha pengar för att fortsätta spela. Såklart spelberoendet ökar. Inte är det spelbolagen som står för den beroendebehandlingen som blir följden för många heller. Spelbolagen tjänar stora pengar och bryr sig inte ett skvatt om den olycka många spelberoende och deras familjer hamnar i. Inte heller står de för kostnaderna för spelberoendebehandlingen många behöver. Det är vi skattebetalare som får ta den kostnaden.

Reklam på tv borde inte alls finnas enligt mig. Måste den finnas ska det enligt mig, vara totalförbud för reklam som riktar sig mot barn, samt reklam som kan leda till ett beroende.

Någon som gjort mig vansinnigt besviken i spelreklamen är skådespelaren Persbrandt. Han har sjunkit så lågt i min aktning sedan jag sett att han är med i reklamen för spelande. Trodde bättre än så om honom. Har helt tappat aktning/respekt för den skådespelaren!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Totalt tappat min aktning för Persbrandt

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Om man gör, som jag slipper man TV Reklamen, jag slängde ut TV:n för 7 år sedan, och har inte saknat den ett skvatt sedan dess.
  Svante

 2. Tonymalmqvist skriver:

  Instämmer helt om det du skriver, har själv retat mig på att så välkänt etablarade skådisar som Persbrandt med flera säljer sig åt den skiten.

  • Samma sak med Frank Andersson tidigare, men honom hade jag inte sett upp till och den reklamen var inte fullt lika aggressiv även om jag ogillade även den.
   Persbrandt lär inte vara en fattiglapp som behöver tjäna pengar på det här skitiga sättet. Och som sagt, hur bara kunde han sjunka så lågt? Tror jag aldrig mer kommer kunna se honom som en duktig skådis. En duktig skådis behöver inte sjunka så lågt som han har gjort.

   • Tonymalmqvist skriver:

    Vissat har han sjunkit i ens ögon, helt klart. Var själv på god väg att fastna i spelmissbruk för några år sen, men tack o lov lyckades jag i tid slingra mig ur dess grepp.

 3. Anki skriver:

  Kan bara hålla med! Persbrandt behöver inte göra detta för att tjäna pengar – bara av girighet!
  Avskyr all reklam, men just reklamen för alla dessa spel får mig att må riktigt illa! Borde absolut förbjudas!

 4. Anne skriver:

  Kan inte annat än att hålla med dig. Sarah Sjöström, Dolph Lundgren, Persbrandt m.fl. sjunker en hel del i aktning hos mig i alla fall… Just ja, Zlatan och Ozzy Osbourne också. Skitreklam och som någon skrev – de flesta av dem behöver egentligen inte göra det för pengarna.

 5. Ama de casa skriver:

  ”Storheten” med Persbrandt har jag aldrig förstått. Jag tycker varken att han är en hunk eller en bra skådis. Han är helt klart överreklamerad… Och all den där spelreklamen – man blir ju galen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s