Djurkramare….

….,,,skulle man kanske kalla mig. Både vilda och tama djur värnar jag om.

Blandade känslor då jag i tidningen ser att lodjursjakt ska börja nu. Visst den kan angripa t ex får. Men det är lodjurets naturliga beteende. Jag vet inte om den kan ta vildsvin. Om den kan göra det så gärna fler lodjur!

Men skämt åsido så ska vi vara försiktiga med att reducera antalet vilda djur. Ändå har jag viss förståelse för att det behövs. Dom är ända inne i staden. Folk vågar inte ta sina hundpromenader där längre. Och nog är det ett felbeteende att de vistas bland husen. Så det behövs kanske viss avskjutning ändå. Och de ska lära sig att vara rädda för människor. Även rådjuren vistas bland lägenhetshusen och villorna och är inte tillräckligt rädda för människor.

Så klart lodjuren följer rådjuren. Rådjuren hjälper också till att sprida fästingar bland kåkarna.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Djurkramare….

  1. Anki skriver:

    Är som du tudelad i detta med jakt på lodjuren, men förmodligen behövs det. Inte bra om de blir för många och dessutom följer rådjuren in till bebodda trakter. Naturligt beteende för dem – dit rådjuren går, dit går även lodjuren förstås …
    Kram

  2. Lantlivsbilder skriver:

    Jag tror inte Lodjuret attackerar en flock Vildsvin. Lodjuret är ju en ensamjägare, och alldeles för litet för att klara en flock Vildsvin, däremot borde det vara fritt fram att skjuta Vildsvin året runt. De vi har nu härstammar från rymlingar från uppfödningar.
    Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s