Boendeekonomi

Idag fick bröderna Bus en liten insikt om boendeekonomi.

Äldsta av dem blev stormförtjust i den lånade lägenheten. Inte minst för att det finns en öppen spis som man får elda i. Han ville veta vad hyran är. Och den tyckte han var superbillig. Hans mormor som hyr en betydligt mindre 2:a betalar mycket högre hyra. Så han ville veta hur lång kötid det är här.

Jag talade om att det är ca 12-15 års kötid till hyresrätter här i stan, men det här är en bostadsrätt liksom min egen också är. Barnbarnet konstaterade att det ju är mycket bättre att köpa sin lägenhet eftersom hyran är så låg.

Han föreställde sig att det kostar ett par tusenlappar! Ja, det gör det och så får du lägga till 2 mkr till, för att köpa en sån 2:a! Han tappade hakan.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Boendeekonomi

 1. Anki skriver:

  Mycket pengar för att bo … det gäller att spara ett tag 🙂
  kram

 2. Ama de casa skriver:

  Javisst är det dyrt att bo. I alla fall i större städer och orter. Jag höll på att svimma när jag såg lägenhetspriserna i Stockholmsområdet när vi flyttade ned 1981. I Skellefteå i princip kastade dom lägenheterna efter en på den tiden… Även där är det annorlunda nu.

  • Här hos mig inte riktigt samma priser som i Sthlm, men närheten till Sthlm gör att priserna ändå har ett Sthlmssyndrom. Det byggs massor nu i hamnen. Bl a två skyskrapor. I den högsta skrapan på översta våningen har en lägenhet sålts för 16 mkr!! Så dyrt brukar det inte vara, men det är väl havsutsikten som avgjorde priset.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s