Rovdjurens plats i naturen

…..försöker jägare om och om igen tillintetgöra. Tjuvjakt, framförallt på varg, vilket tycks vara jägares hatobjekt. De hjälper också till att elda upp andra genom att skrämma folk för vargen.

Ofta används vargattacker mot får sim argument. Men det finns ju viltstängsel. De skyddar inte för allt, men är det viltstängsel runt hela fårhagen så kommer inte vargen in.

Även tamhundar kan ställa till det. Oftast genom att stressa fåren genom att jaga dem, om hundar kan ta sig in.

Här är det jakthund som tagit sig in och skadat får då att det måste avlivas. Eftersom dessa attacker är ungefär lika vanliga som rovdjursattacker så kan man i så fall också fundera på om även lösspringande jakthundar ska skjutas? Och man kanske, på samma sätt som emot vargen, ska skrämma upp alla gör dessa lösspringande jakthundar!?

Dom kan attacker barn. Livsfarligt för barnen att gå till skolan alltså. Jakthundarna kan sprida livsfarliga sjukdomar såsom rabies. Jakthundar är lömska. Dom bara attackerar fåren för att skada!

Ja, det här var alltså ungefär samma argument som jägare använder mot vargen. Sådana obefogade argument är inget jag står för.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rovdjurens plats i naturen

  1. Anki skriver:

    Jag funderar ofta på detta med den vargskräck och det varghat som finns i vårt samhälle. Bra stängsel och duktiga vakthundar som håller vargen på avstånd, borde kunna finnas även hos oss. Det fungerar ju i andra länder, som dessutom har en mycket större vargstam.
    En campingplats här hade ett antal får som höll fint i ett par ekbackar – inhägnade förstås, Där tog sig ett par hundar in vid ett par tillfällen och bet några av fåren så illa att flera fick avlivas … och det var inga jakthundar, utan sällskapshundar av modell större … så inte bara jakthundar kan vara farliga.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s