Måndagslycka

Jaha, så är det måndag igen. En sådan tanke har under så många år givit mig en ångest över att behöva utstå trasiga bussar, bussar som är hela men inte klarar av snö. T-banor som nästan alltid krånglar i rusningstrafik. Som nästan dagligen innebar att jag kom för sent till jobbet. Arbetsgivaren tolererade inte att vi alla alltid kom för sent pga kollektivtrafiken, utan tiden måste jobbas in. Samma problem på hemvägen i rusningstrafik.

Jag gick sönder invärtes pga den omöjliga situationen. Får nästan ångest bara av att tänka på det. Och den hopplöshet som inträdde inför varje måndag.

Måndagsmorgonen idag är helt annorlunda. En ilning i kroppen direkt då jag tänker på att det är måndag igen. Men så tänker jag ”inga problem att det är måndag – jag slipper kasta mig in i illa fungerande kollektivtrafik – jag har ju sagt upp mig”!

Just måndagsmorgonen ger mig alltså först en liten ångestkänsla, men sedan direkt ett måndagslyckorus. Jag äger själv min tid.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Måndagslycka

 1. Anki skriver:

  Så härligt att slippa måndagsångesten! Själv har jag alltid gillat måndagar, men så har jag aldrig behövt åka kollektivt heller … 🙂
  Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Visst är det skönt att slippa ge sig ut för att man är så illa tvungen 🙂

  Haha! Den där lille skidåkaren har ungefär samma stil som jag har i backarna 😀

  Ha en fin start på veckan!

 3. farfar hebbe skriver:

  Mors..Jag hade ca 2 mil till jobbet de sista 34 åren,,det fanns ingen passande fungerande kollektivtrafik,,så för mig var det bilen som gällde..Det som kunde jävlas då var vädret,men de gånger jag var sen till jobbet under alla år kan räknas på ena handens fingrar..Haé Kram.

  • Trist meddelande. Sedan min skilsmässa för 10 år sedan har en psykopat förföljt mig. Hon skickade ca 5 hatbrev/vecka till min arbetsgivare samt ringde minst lika många gånger. Arbetsgivaren såg henne som en farlig person, en psykopat. I början hade jag alltid en nära anhörig i telefonen då jag vistades ute. Sen övergick jag till taxi. Dyrt, men hade inget val.
   På min nuvarande blogg ansåg jag mig säker. Men nu visar det sig att psykopaten är ikapp. Så in i helvete korkat av mig att till slut låta isa i vilken ort jag bor och dessutom med foton på mina barn/barnbarn.!!!
   Kommer med största sannolikhet att starta en ny blogg, utan privata foton och beskrivning om i vilken ort jag bor. Söker upp dig och hoppas å att du förstår vem jag är.
   Kram

  • Du hittar mig på starkast i världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s