Kan det äntligen vara vår på gång?

Bara fläckvis med snö kvar nu

Här har vi en hal bergsknalle

Och här……har vi vårblomster på gång!

Men SMHI säger att det ska bli riktigt kallt igen……..

Tornvillan. Som barn var jag in där en gång. En lekkompis farmor var det som bodde i tornvillan då. Hon hade en aggressiv papegoja. Jag tyckte det var spännande att komma in i den där stora villan. Att gå upp för trappan inne i tornet var också spännande.

Ni kan tänka er att huset är stort eftersom nuvarande ägare byggt om det till 6 st hyresrätter i olika storlekar.

Så har vi kråkslottet. Som barn spekulerade vi i att där fanns både häxor och spöken. Som yngre tonåring var jag in i huset eftersom en nyinflyttad kille med familj bodde där, killen blev klasskompis. Huset var verkligen kusligt invändigt.

Men killens pappa uppträdde på olika ställen som buktalare med sin docka. Han gjorde en liten show för oss barn. Då glömde vi bort att vara rädda.

Här har vi en skyskrapa i hamnen. Inte snygg men de nya husen runt omkring är fina. Skyskrapa nr två är just påbörjad. Minns inte antalet våningar, men har för mig att den högsta skrapan har 26 våningar. Kanske jag är gammalmodig……. att det byggs i hamnen är ok men skrapor, dessutom fula såna, tycker jag inte passar i en småstad

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kan det äntligen vara vår på gång?

 1. Ama de casa skriver:

  Vad härligt att våren är kraftigt på g! Hoppas bara att vädergubbarna har fel…

  Vilka vackra gamla hus också! Förstår att det måste ha varit superspännande att gå upp i det där tornet 🙂

  Ha en härlig lördag!

  • Snöade på morgonen igen…..men det var inte så mycket som kom. Ja tornvillan var spännande. Huset var gult då. Invändigt minns jag inte riktigt hur det såg ut mer än att det var gigantiskt stort, att den gamla tanten hade trasmattor ovanpå varandra överallt (kalla golv kanske?). Själva tornet och trappan upp är det jag minns tydligast. Huset stod tomt sen i många år. Senare blev det ett behandlingshem i några år, och nu som sagt lägenheter. Synd jag inte känner någon som bor där! Lite nyfiken på hur det ser ut där inne nu!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s