God Eftermiddag

Haft en trevlig eftermiddag med kompisar på fika.

Hade t o m bakat något som heter spetskaka! Den blev nog inte exakt som den ska bli, men dög ändå!😀

Dryftade problemet med att jag måste börja matsortera och att det inte finns plats för det. Egentligen är skåpet under diskbänken stort. Men har ju så förbålt med grejer där inne.

Jodå, det går påstod kompisarna! Och ta mig tusan, efter att bara ha placerat om grejerna där inne gick det att på plats.

Jaha, så nu får jag börja sortera då. Papperspåsarna finns att hämta i ett antal butiker.

Är ej bakåtsträvare…….men smått skeptisk. Dålig lukt? Blir den inte eftersom man slänger påsen varje dag, enligt kompisarna.

Papperspåsen håller väl inte om det t ex kommer kaffesump, använda tepåsar i den? Påsen håller menar kompisarna som redan kommit igång med det här.

Undrar just hur det går till om man bor ute på landet och bara har en soptunna!?

Vi har alltid trevligt då vi träffas. Diskuterar både stora och små frågor. Diskuterade elförsörjningsbehov och teknik som bygger på litiumbatterier. Vi enades om många frågor. T ex att Greta Thunberg är ju en helt fantastisk person som får igång så stor uppmärksamhet världen över och att så många engagerar sig angående klimathotet.

Om alla ska ha elbilar så har vi inte tillräckligt med energi. Hur gör vi då. Inte så bra för miljön med batterierna som används till elbilarna! Nej det är ju sant. Tokigt då att minska möjligheterna till subventioner för att installera solvärme. Det finns ju många som blivit självförsörjande på sin solenergi (för egna villan, garaget, laddning av bil) och dessutom kan sälja lite el.

Kärnkraften subventioneras med enorma summor. Om vi minskar med den subventionen kan dom pengarna användas till mer forskning, så att vi kan tillverka elbilar och solceller utan litium.

Ja, så har vi löst lite av världsproblemen, fast utan rödvin den här gången!😀

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till God Eftermiddag

 1. Anki skriver:

  Så bra att du fick hjälp … och härligt att ni löste andra världsliga problem också när ni ända var igång 🙂
  Kram

 2. Anki skriver:

  Jag igen … spetskaka … tror faktiskt jag har gjort en sån en gång – glasyr på ovansidan har jag för mig … och jättegod 🙂 Heja dig!
  Kram

 3. Anne skriver:

  Jo då påsarna håller och jo då, man klarar sig utan äcklig lukt om man tar ut påsen regelbundet 🙂 Dina kompisar har så rätt. Och – om man bor på landet har man, i alla fall här, två tunnor. En för kompost (matavfall) och en för andra sopor.
  Tänkte på det du skrev om Greta Thunberg, jag kan hålla med om att hon är en fantastisk person, för det är hon. Men jag förundras över de politiker som hyllar henne och som menar att hon har rätt – har de verkligen inte förstått att de är dem hon kritiserar??? Det Greta i grund och botten kritiserar är ju att våra världsledande politiker (även sveriges) har drivit en helt galen politik ur miljösynpunkt.

  • surridurr skriver:

   Aha ni har också samma typ av sopsortering. Nu fick jag veta oxå hur det går till då man bor på landet. Det där med att politiker håller med om vad GT säger, tror jag är ett försök att sympati av presumtiva väljare. Men jag både hoppas och tror att hon och väldigt många av all världens ungdomar som strejkar av samma säl som hon, genomskådar detta.
   😄🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s