Funderingar

 • Slöjförbud i för- och grundskola
 • Drev i sociala medier
 • Kvinnomisshandel

KVINNOMISSHANDEL

Fortfarande mördas många kvinnor av sina män/sambor varje år. Många flickor/kvinnor våldtas varje år. Många gången av för kvinnan känd man. Trots att polisen får info om vem gärningsmannen är, och var han kan finnas – läggs så många utredningar ner utan att ens polisen brytt sig om att ens förhöra mannen ifråga. Så j-a upprörande! Det anses inte vara så coolt att utreda våldtäkter!!!! Självklart, fler poliser behövs. Men polisen behöver också kritiskt granskas mycket mer.

DREV I SOCIALA MEDIER

Självklart väldigt bra att opinion bildas som t ex kan leda till ändrad lagstiftning, att en kvinnas liv ska värderas lika högt som en mans. Att polisen granskas så att felaktigheter åtgärdas. Men det är inte rätt att sociala medier ska bli inofficiella rättegångar. Det är orättfärdigt. Likaså är det fel i sociala medier att namnge misstänkta personer som inte är dömda. Varför namnge även dömda personer? Driv istället frågan om man tycker straffet varit för lindrigt, då kan det kanske gå att stor opinion för ändrad lagstiftning. Debattera gärna sakfrågor alltså.

Nu har det ju diskuterats mycket om det mycket tragiska misshandeln av Josefin Nilsson och hennes död. Mannen som blev dömd tycker jag fick domen ändrad till alltför lågt straff. Om det stämmer som skrivits om gärningsmannen tycks han vara en synnerligen obehaglig person. Lagstiftningen har förbättras så att gärningsmannen i dagsläget inte skulle ha kommit så lindrigt undan. Men låt oss sätta oss in i hur lagföringen fungerar i liknande fall, hur besöksförbud av misshandlande män gång på gång överträds men inget händer, hur väldtäktsanmälningar läggs ner utan vidare osv….och kräv förändringar av politikerna som styr. Diskutera varför det är så många män som beter sig så illa mot kvinnor. Diskutera hur vi ska nå jämställdhet. Sånt är bra i sociala medier.

SLÖJFÖRBUD I FÖR/GRUNDSKOLA

Rätt eller fel? Rent generellt är jag emot att vi ska förbjuda religiös klädsel, men ur jämställdhetssynpunkt tycker jag att det är otidsenligt att män ska bestämma över kvinnors klädsel. Det rätta är att inte förbjuda slöja då det gäller vuxna personer. Om jag har förstått det rätt så göms kvinnor i slöja för att dölja sin sexualitet. Ur männens ögon, alltså. Men att betrakta flickebarn att utstråla sexualitet som måste döljas är skrämmande. Så ja, jag tycker att både pojkar och flickor ska få vara barn i både för- och grundskolan.

Bara en stilla undran…… vem bestämmer att t ex flickors/kvinnors hår är sexsymboler som måste döljas? Det ligger ju i betraktarens ögon, dvs männens. Kanske det är männen i så fall, som från 16 års ålder ska bära ögonbindel då de vistas utomhus?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Funderingar

 1. farfar hebbe skriver:

  Tackar,jag kommer att fortsätta åka till slätten,väntar på Lärkan och Sädesärlan,sen är det vår..Jag håller med,,straffet han fick för misshandeln av Josefin var åt h-vete för lågt…Hoppas att man lär av misstagen och skärper sig..Haé Kram.

 2. farfar hebbe skriver:

  Mors,denna rödspättarätt är nog bland de godaste jag ätit,,det är på tok för lite fisk på mitt bord,,det borde vara en fiskrätt en gång i veckan,minst..Haé Kram.

 3. Lollo skriver:

  Viktiga ämnen, och svåra!

 4. Ama de casa skriver:

  Haha! Bra idé det där sista 🙂
  Resten är verkligen inte nåt att skratta åt…

  Ha en fin söndag!

  • surridurr skriver:

   Men det där sista…..det är kanske inte så dumt förslag. Regeln om slöja är ju stiftad av män, som tycker att flickor/kvinnor är för sexiga om de inte skyler sin kropp. Bättre då att skyla männens ögon, tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s