Måndag igen

Minns (med fasa) då det förut var måndag igen. Det innebar en ny veckas kamp att ta sig fram till jobbet i den så illa fungerande kollektivtrafiken. Det var på den tiden jag var som livegen. Jobba och sova var vad allt handlade om. Hann inte längre följa med i tidningar/nyheter vad som händer. Hann inte äta ordentligt. Hann inte sova ordentligt. Levde helt enkelt i en bubbla.

Tack och lov petade jag hål på den bubblan när jag sa upp mig från jobbet vid årsskiftet.

Nu kan jag istället tänka att varje måndag är en ny måndag som innebär en ny vecka med nya, olika möjligheter.

Fniss, just den här måndagen innebär att jag ska undersöka möjligheten att klara mig utan vatten en hel dag!

Det visar sig nämligen att vattnet här är avstängt hela dagen. Visste jag ju egentligen – men hade förträngt. Hade hällt upp vatten i två tillbringare som jag skulle ställa in i kylskåpet…..men det glömde jag. Så vatten som stått framme en hel natt är inte något jag tänker dricka. Det vattnet får bli till att tvätta händerna med. Som tur är kom jag i alla fall ihåg att ställa in en flaska vatten i kylskåpet inatt. Bara för att jag vet att jag bara har en enda flaska med vatten kommer jag vara sugen på att dricka vatten hela tiden.

MEEEEN påminner jag mig själv, jag ska inte tänka negativt – jag ska istället se möjligheterna. Ja men jag har ju en hel låda i kylskåpet fylld med citrusfrukter. Jag älskar hempressad citrus. Jag ska helt enkelt pressa massor av frukt som jag kan dricka. Mums! Jag vet att det inte är nyttigt att dricka hur mycket juice som helst eftersom det innehåller ganska mycket fruktsocker. Men jag har ju tandkräm.

Hade tänkt att gå ut en sväng idag. Men det sket sig. Det har blivit kallare igen. Helt grå himmel …….. OCH så snöar det IGEN! Suck!! Meeeen, påminner jag mig själv igen, jag ska se möjligheterna. Jag är väl den mest slarviga personen då det gäller ordning och reda i skåp och lådor. Fast jag vill ju ha ordning och reda. En kall, grå och snöig dag som idag ska jag rensa upp i några kökslådor. Det mår jag bra av.

Antar det blev kört med meterologisk vår här nu, med tanke på dagens väder. OK det tar några fler dagar till, men snart så kommer det i alla fall.

Önskar er alla en bra start på veckan med en massa nya möjligheter!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag igen

 1. Ama de casa skriver:

  Det är inte bara måndag igen, det är april igen! Jösses vad tiden går fort!
  Hoppas du klarar dig utan vatten, annars får du väl gå ut och köpa nån flaska. Viktigt att hålla vätskebalansen på en bra nivå 🙂

 2. Anki skriver:

  Lite jobbigt att vara utan vatten … vi är så vana att det alltid finns, men är det bara en enda dag då brukar det funka. Du får väl gå till affären och köpa en flaska vatten i värsta fall. 🙂
  Visst är det härligt med måndagar! 🙂
  Kram

 3. Känner igen det där med jobba, sova, jobba… försöka få sömn efter kvällstur för att orka med morgontur. Kloka var vi som sade upp oss.
  Kram!

  • surridurr skriver:

   Ja verkligen. Arbetsdag 7, 5 timmar/dag. 4-5 timmars pendlingstid/dag de gånger allt fungerade, annars ett par timmar till. Så kanske man måste handla något på vägen hem så går 45 minuter till. Hem o bara sitta i soffan en timme. Laga mat? Nej det fanns inte tid till. Ett par smörgåsar och ett glas vatten. Kanske ett par timmars tv. Förhoppningsvis hinna en kvällsdusch. Och 4-5 timmar över till sömn.
   Inget liv!

 4. Anne skriver:

  Åh jag önskar jag vore så modig att jag också kunde säga upp mig. I och för sig gillar jag mitt jobb mycket men… äh du vet 🙂

  • surridurr skriver:

   Njae, hade kontoret varit kvar på orten där jag bor så tror jag att jag inte skulle ha sagt upp mig. Får väl egentligen säga att jag inte vågade fortsätta jobba. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s