Mina hälsodrycker

 • Ingefära med citroner
 • Lingon
 • Ingefära med äpple, citron och chili
 • Blåbär

Mums vad härligt att ha allt detta hemma!

Avnjuter just nu en shot med lingon. Så gott men det nästan krusar till sig i munnen eftersom den är helt osötad. Och just den där syrliga krusidullen gör det så gott. Lingondryckens syra kan motverka att man drabbad av urinvägsinfektion. Den ger nyttiga antioxidanter. Minskar sötsug. Sänker blodsockernivå. Lingon är 100% norrländska bär.

Nästa shot blir ingefäran med ekologisk citron. Självklart sockerfri. Den är god eftersom det är både stark och sur. Den här drycken ska underlätta för oss att hålla oss friska. Den här shoten smakar gott syrligt. Men inte så hiskeligt syrligt efter att först ha druckit lingonshot.

Alla dessa drycker är helt osötade. En av dunkarna har jag inte öppnat ännu. Den är bara bäst, så den sparar jag till sist.

Den tredje shoten är blåbär. Kallpressad och består till 100% av norrländska blåbär.

Blåbär innehåller också antioxidanter som håller oss friska. Blåbär innehåller också ett ämne som är bra för våra ögon/synen. Dessutom är den ruggigt god.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Mina hälsodrycker

 1. Lantlivsbilder skriver:

  För mer än 6 år sedan använde jag hälsodrycker från Systembolaget i ganska stor omfattning, men den 28 februari 2013 var sista dagen jag rörde alkoholhaltig dryck. Den 22 april samma år tog gasen i tändaren, och cigaretterna slut, och jag köpte inte ny tändare, och har inte köpt cigaretter efter det datumet. Jag har inte saknat, eller känt något sug efter dessa gifter sedan dess. Numera är det Loka Citron, och Kaffe, som gäller.
  Svante

 2. Gun-San skriver:

  Var köper du dom?

  • surridurr skriver:

   I välsorterade ICA/Coopbutiker finns dom. Just blåbärsdunken finns på vissa apotek. Annars via nätet. Wellnox kan du söka på. Det finns många fler sorter än de jag har. Men jag tycker det blir för dyrt att ha alla. Så de här är de viktigaste för mig. Dryckerna finns också 0,5 liters flaskor. Rekommenderar dig att köpa/beställa dom först (gärna en av varje sort) så ni kan testa vilka ni verkligen vill ha. Där dryckerna finns i butik står dom ofta i närheten av saften.

 3. farfar hebbe skriver:

  Jag är 100% säker på att det inte är pengen som betyder något i min relation till hela familjen Koutso,en vänskap som började 1991,och har växt sedan dess..Har en del vänner i andra byar,som varat i mer än 25 år,riktiga vänner.Ha´e Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s