Deklarationen ja……

Det är så enkelt, för mig att deklarera numera. Likförbannat blir det inte gjort i tid.

Förr då man kunde åka till skattemyndigheten och lägga deklarationsblanketten i deras brevinkast gjorde vi alltid deklarationen sista datumet, körde in till stan på kvällen och stoppade ner blanketterna i myndighetens brevinkast.

Nu då det är så mycket enklare ……. så har det tyvärr blivit så att jag alltid lämnar min deklaration ett par dagar efter sista deklarstionsdatumet. Idag har jag lämnat in min deklaration via mobilt BankID. Alltså ett par dagar för sent. Hoppas jag slipper böter……

Något som förvånade mig då jag öppnade min deklarationsblankett är att jag får pengar tillbaka på skatten. Vet att Försäkringskassan alltid drar lite för lite i skatt, och jag har varit sjukskriven 100%,75%,50% under de senaste två åren. Ordnade med lönekontoret att de drog lite mer skatt än jag skulle. Men eftersom jag var sjukskriven så pass mycket och flera perioder med 100% sjukskrivning så trodde jag inte att den inbetalda skatten skulle räcka till.

Därför glädjande att den räckte till så att det också blir en återbetalning!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Deklarationen ja……

  1. melkerlarsson skriver:

    Det har uppenbarligen blivit för enkelt 🙂

  2. Ama de casa skriver:

    Grattis till återbäringen! Den kanske täcker böterna för den sent inlämnade deklarationen… 😉
    Nejdå, så hårda kan dom väl inte vara? Lite respittid måste dom väl ändå tillåta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s