Politik…….med förhinder…..

  • Pinsamt värre
  • Otur
  • Kommunikationsbrist

Efter 10 års uppehåll ska ”jag på det igen”! Hahaha det låter ju det!

Men det är sant, jag är på ett uppdrag igen. För att jag vill. Men inte lika betungande uppdrag som jag haft förut.

Försökt läsa in mig lite på mitt nya uppdrag. Spännande. Fast med tekniska strul.

Farhågor kommer dock.

  • Teknikstrul eftersom alla handlingar sker elektroniskt och jag inte har de program som behövs
  • Hinner därför inte på fem dagar läsa in mig ens om jag hade kommit åt de elektroniska dokumenten
  • Politisk sekreterare beskriver vad jag behöver göra, ……..fattar nada…..obehaget dyker upp…….jag ger upp, det här går inte……
  • Många försöker hjälpa med anvisningar, som jag inte fixar att ta in……blir sjuk, missar första nämndsmöte
  • Några dagar senare kommer info om att nu är det dags igen, för AU. Va???? Jag hade ingen aning om att jag skulle vara med i au också? Hjälp!!!! Panik! Orkar inte…
  • Lyckas till slut, av en slump, lösa teknikstrulet. Wow! Glad i hågen, sökte upp det jag behövde läsa på inför au. Det var ju extremt lite jämfört med de nämnder jag tidigare haft uppdrag i. Va???? Var det inget mer? Bekvämt såklart…..men oroväckande lite tjut-utlåtande för att kunna bilda en politisk uppfattning? Endast 9 sidor text? Hur kan det vara möjligt? Nästa teknikalitet – jag trodde inte jag ska vara med i au?
  • Politiskt – en mängd med frågor, rent praktiskt……vilken lättnad. Bara 9 sidors dokument att läsa in sig på (men det känns oroväckande lite….)……så politiskt kanske helt förödande? Eller är det jag som är knäpp efter uppdrag i KF, KS, BSN, SN?

Och så är det det här med kommunikation. Har inte fungerat klockrent. Tar själv på mig en stor del av ansvaret. Jag funkar helt enkelt inte som jag önskar.

Partivännerna har dock stort tålamod. Liksom tjänstemännen.

Med lite tid så löste jag en del av teknikstrulet själv. Så nu behöver inte kommunen skicka mina handlingar i pappersformat med snigelpost. Har också lärt mig inse att det inte längre handlar om individärenden, så det är inte samma stress över risker att info läcker ut. Här är det helt enkelt lättare att driva politik! Åtminstone tror jag det.

Helt plötsligt, har jag dock insett att jag också deltar i AU, vilket jag inte tidigare fattat. Tycker dock det är ok. Den här nämnden är inte lika ”tung” som de tidigare nämnderna varit. Här i den nuvarande nämnden är det troligen mycket lättare att driva politik.

En drös med teknikaliteter/praktikaliteter kvar att lösa. Men vilken befrielse med en nämnd som andas möjlighet att politiskt påverka!

Hahahaha,…,, då de tekniska problemen löser sig.,…,,samt min erfarenhet att läsa in mig i ärendena….,,,,så kanske det blir en dipp? Men det tar jag då. Nu är jag införstådd med att driva politik på det, för oss allas, bästa möjliga sätt! Den andan vill jag ha kvar!!!

Så nu blir det INTE politik med förhinder, utan POLITIK SOM VI MÅSTE TA STÄLLNING TILL!!!!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Matbrödsrecept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s